Het wildseizoen is begonnen

Sinds 15 oktober is het wildseizoen weer begonnen. De tijd dat al het lekkers dat de wildernis te bieden heeft weer op je bord kan liggen. Vlees uit de natuur. Dieren die niet snel worden opgefokt en de smaak van de natuur met zich meedragen. Dat is wel wat anders dan het vlees van de vleesindustrie. Bovendien hebben de dieren tot hun dood in echte vrijheid kunnen leven. Het wildseizoen is een periode van culinaire hoogtepunten. Ook de in Ardennen is het wildseizoen begonnen.

Wild seizoen
Naast het culinaire wildseizoen is ook het wild seizoen begonnen in de Ardennen. De mensen die wildere extremere activiteiten graag ondernemen kunnen nu terecht in de Ardennen. Tijdens het wildseizoen veranderen de weersomstandigheden waardoor bijvoorbeeld de kleine rustige riviertjes aanzwellen tot wat wildere rivieren waarin bijvoorbeeld prima geraft kan worden. De Ardennen kennen dus een wild seizoen in hun wildseizoen.

Wildseizoen
Na een kleine afdwaling focussen we ons weer op het culinaire wildseizoen in de Ardennen. Deze bosrijke regio herbergt veel wild waar in deze periode gejaagd mag worden. Denk maar aan de everzwijnen, reeën, herten en het vele kleinwild en gevogelte dat in de Ardennen vertoeft. Het is in het wildseizoen dat gejaagd mag worden op deze smakelijke dieren.

Culinair genieten
In het wildseizoen zijn er vele restaurants in de Ardennen die hun kaarten aanpassen en al het lekkers presenteren dat de streek te bieden heeft. Laat je verassen door het lekkers dat de Ardense natuur te bieden heeft. Er is ook geen betere omgeving om van dergelijke gerechten te genieten. Niet alleen het lekkers op je bord, maar ook de omgeving geven de juiste ambiance die bij dergelijke gerechten thuis horen.

Culinaire liefhebbers doen er goed aan om er binnenkort op uit te trekken naar de Ardennen en te genieten van een lekker stukje wild gecombineerd met andere lekkere streekgerechten uit de regio.

Plaats een reactie