Een mini break Luxemburg

Niet heel ver van Nederland ligt Luxemburg. Het kleine landje is één van de rijkste landen van de Europese Unie. Het land is een Groothertogdom. Dit wil zo veel zeggen dat er een Groothertog de grondwettelijke leider van het land is. Het dus vergelijkbaar met Nederland. Waar in Nederland de koning het staatshoofd is de Groothertog dat in Luxemburg. Weliswaar is dit wel een leider zonder politieke bevoegdheden. Het is de premier die politieke verantwoordelijkheid heeft.

Luxemburg
Naast het Land Luxemburg draagt de hoofdstad dezelfde naam als het land. Ook is er nog een Belgische provincie die de naam Luxemburg draagt. In dit artikel hebben we het met deze naam over de stad en/of het land.

Wandelen
Luxemburg ligt in een heuvelachtige omgeving en leent zich uitstekend voor liefhebbers van wandelvakanties. Wandelpaden brengen je langs de mooiste plaatsen van het veelzijdige kleine land. Veel wandelroutes beginnen en eindigen in de hoofdstad en nemen enkele dagen in beslag. Het is mooie manier om Luxemburg te verkennen. Natuurlijk zijn er ook kortere ééndaagse wandelingen.

Fietsen
Luxemburg is ook een uitstekend land om te fietsen. Zowel op de weg als op een mountainbike. Er zijn vele fietsroutes van verschillende niveaus in moeilijkheidsgraad. Er is mooie afwisseling van heuvels en stukje vlak. Zowel de wat getrainde fietser als de onervaren fietstoerist kan hier genieten.

Luxemburg stad
Er zijn vele leukere kleine plaatsen in Luxemburg, maar de hoofdstad mag er ook zeker wezen. Je kunt zien dat de stad een letterlijk rijk verleden heeft, mooie statige oude gebouwen en andere monumenten bevestigen een welvarend verleden. Bovendien ligt de stad erg mooi en heb je vanuit meerdere plaatsen de mogelijkheid om de genieten van een prachtig uitzicht over de historische binnenstad met Luxemburgse heuvels op de achtergrond.
Ben je een wat actievere vakantieganger en zoek je een leuke plek voor een mini break niet al te ver van huis, dan is Luxemburg zeker jouw bestemming.

Plaats een reactie