zonvakantie in augustus

De beste landen voor een zonvakantie in augustus staat op zonkalender augustus. Wie het wisselvallige zomerweer in Nederland wil ontvluchten die heeft de keuze uit een groot aantal landen waar het wel warm en overwegend zonnig is. Volgens zonkalender.nl zijn de beste landen om de komende maand naartoe te reizen onder andere Cyprus, Griekenland, Indonesie, Malta, Marokko, Mauritius, Portugal, Spanje en Turkije. Ook een groot aantal Caribische bestemmingen en nog een aantal landen in Europa bieden in augustus prima zwem- en strandweer.
Wie eens wat anders wil die kan overwegen om de stadstaat Singapore te kiezen in combinatie met het Indonesische eiland Bali. Beide bestemmingen bieden een grote kans op goed zomers weer. In de Cariben zijn de benedenwindse eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen een prima zonbestemming in augustus. De eilanden Aruba, Curaçao en Bonaire kennen middagtemperaturen die tussen de 31 en 33 graden Celsius liggen bij nog relatief lage neerslagkansen.
Op sommige plekken kan het ook té warm zijn. Zo is er in Zuid-Europa altijd een kans op hitte, zoals vakantiegangers in Turkije, Griekenland, Italië en Spanje de afgelopen maand meegemaakt hebben. Een voorbeeld waar het nog gekker is, is het rijke emiraat Dubai. Met officiële dagtemperaturen tussen de 40 en 45 graden en uitschieters richting de vijftig graden is het echt te warm in Dubai. Zelfs de nachten bieden geen verkoeling meer, want het kwik daalt pas na middernacht richting de 30 tot 34 graden. Niet voor niets dat je juist in augustus goedkope lastminute aanbiedingen naar Dubai vindt. Ons advies is om Dubai zeker tot de maand oktober te mijden.
Wie zelf wil zien welke landen goed te doen zijn voor een zonvakantie in augustus die kan dat op de augustuspagina van zonkalender zien. Voor uitgebreide klimaatinformatie verwijzen we graag naar klimaatinfo.nl

Plaats een reactie