top 10 Europese eilanden

Altijd leuk om lijstjes te zien die gepubliceerd worden, maar soms vraag je je af waar het op gebaseerd is. Als er een top tien gepubliceerd wordt waarbij staat “Dit zijn de momenteel populairste Europese eilanden… ” en het grootste vakantie-eiland Kreta ontbreekt dan zet ik er mijn vraagtekens bij. Ook opvallend is dat het alleen maar eilanden van Spanje en Griekenland zijn die in de top 10 voorkomen. What about Corsica, Sardinië en Cyprus? Zijn Santorini (nummer 10) en Menorca (nummer 9) daadwerkelijk populairder? Ik geloof er weinig van. In het artikel staat ook niet hoe het lijstje is samengesteld. Maar een populariteit is toch op basis van iets bepaald? Het aantal toeristen of het een beoordeling door een representatieve groep mensen of op basis van het aantal zoekopdrachten in Google of zo? Dit komt uit het artikel niet naar voren.


De top 10
Voor wie wel waarde hecht aan een top tien waarvan niet bekend is waarop het gebaseerd is:
1) Mallorca
2) Gran Canaria
3) Rhodos
4) Tenerife
5) Ibiza
6) Fuerteventura
7) Corfu
8) Lanzarote
9) Menorca
10) Santorini
Uitgerbreide top tien: reiskrant

2 gedachten over “top 10 Europese eilanden”

 1. Een toptien toeristische plekken, stimuleert mij altijd iets anders te zoeken…
  Ik woon in Mistras, ook populair bij de cultuurzoekers….
  In de ‘Athens in your pocket’ een uitermate informatief iedere 2 maanden verschijnend blaadje, staat de top10 van de Griekse eilanden. De eilanden die het meest populair en het meest bezocht worden.
  Het zijn:
  1. Santorini
  2. Kreta,
  3. Mykonos
  4. Hydra
  5. Kefalonia
  6. Paros
  7. Corfu
  8. Skiathos
  9. Rhodos
  10 Ios
  In de volgende editie gaan ze een lijstje opvoeren van weinig bekende of onontdekte (…) juweeltjes voor mensen die liever naar wat minder populaire en stillere en minder platgetreden plekken gaan.

 2. De hotelprijsvergelijker http://www.trivago.nl heeft deze meest favoriete Europese eilanden in een top tien samengesteld. Onderaan het artikel in de Telegraaf wordt trivago.nl als bron vermeld. De rangschikking is gebaseerd op de trivago meest gezochte Europese eilanden in de maand mei 2009.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren