weer is reisbranche goed gezind

De reisbranche kan deze week wat schade inlopen en extra vakanties naar de zomerzon verkopen. Dat is te danken aan het op z’n zachtst gezegd matige weer waar we sinds begin deze week mee te maken hebben. Regen, windstoten en lagere temperaturen maken Nederland op dit moment niet tot het beste vakantieland. Veel beter is het bijvoorbeeld in Turkije en Griekenland, waar de temperaturen op veel plekken boven de dertig graden oplopen de komende dagen.
Het zuiden en zuidwesten van Frankrijk heeft vrij warm en zonnig vakantieweer, het noorden is nog wel aan de koele en grijze kant. Italië is overwegend zonnig en in Spanje hebben alleen de noordelijke costa’s vandaag en misschien morgen nog te maken met regen. De rest van het Iberisch schiereiland heeft superweer met bijvoorbeeld aan de Algarve zo’n 27 tot 30 graden bij een strakblauwe lucht.

De Canarische Eilanden hebben heerlijk zomers weer, op Lanzarote en Fuerteventura trekt de wind wel wat aan de komende dagen. Ook aan het Gardameer wordt het warm, maar is wel kans op een onweersbui.
Regen
Waar deze dagen neerslag voorpspelt wordt is centraal op de Balkan, in Polen, in grote delen van Duitsland en Scandinavië. Ook Oostenrijk en Tsjechië houden het hoogstwaarschijnlijk niet droog dit weekend.
Lekker weer
Wie heerlijk naar het strand of zwembad wil dit weekeinde zal hoogstwaarschijnlijk het vliegtuig moeten nemen en een last minute moeten boeken naar Portugal, Zuid-Spanje, Malta, Cyprus, Griekenland of Turkije.
Het Nederlandse weer
Goed nieuws: het wordt weer warmer. Op dit moment voorspelt het KNMI temperaturen ruim boven de twintig graden vanaf maandag. Het slechte nieuws is dat het geen stabiel zomerweer wordt, maar dat er elke dag wel kans op neerslag is. Voor de reisorganisaties ideaal weer, want mensen die wat meer zekerheid willen hebben op strandweer zullen eerder geneidg zijn alsnog een vakantie te boeken. De bezoekersaantallen van reissites tonen een aanzienlijke stijging in het aantal bezoekers sinds zondag, de dag waarop het weer omsloeg.

Plaats een reactie