milieustickers in Duitsland

Met de auto op vakantie naar Duitsland? Houd er dan rekening mee dat je in steeds meer Duitse steden een milieusticker nodig hebt. Indien je betrapt wordt op het binnenrijden van een zogenaamde umweltzone zonder een geldige milieusticker op je auto, dan maak je kans op een boete van honderd euro. Steden waar ze deze zones hebben zijn onder andere Frankfurt, München, Bremen en Düsseldorf. Wie vliegt vanaf een Duitse luchthaven heeft geen milieusticker nodig, omdat alle luchthavens buiten de zones liggen.
Wie één van de Duitse steden met umweltzone binnen wil rijden moet de zogenaamde Umweltplakette vooraf regelen. Op http://gis.uba.de/website/umweltzonen/index.htm zie je voor welke steden je een vignet nodig hebt.


Hoe kom je eraan?
Het milieuvignet is verkrijgbaar bij de Duitse keuringsinstanties TÜV en Dekra voor ongeveer 5 tot 10 euro. Je kunt ook terecht bij Nederlandse Dekra stations, de kosten bedragen dan € 12,50.
Ook bij de ANWB-winkels kun je voor € 12,50 een Umweltplakette regelen. Je moet de sticker persoonlijk bij een ANWB-winkel aanvragen, waarna je hem binnen vijf werkdagen thuisgestuurd krijgt.
Vergeet niet je kentekenbewijs mee te nemen, een kopie hiervan is nodig voor de aanvraag van de sticker. Gaat het om een auto met dieselmotor en een retrofit roetfilter (achteraf ingebouwd)? Neem dan de factuur van de inbouw van het roetfilter mee (in verband met typegoedkeuringsnummer van het retrofit roetfilter).

3 gedachten over “milieustickers in Duitsland”

 1. dit vint ik de grootste onzin van die sticker.
  ik zal u ook vertelen waarom,Ik ga met mijn kenteken van mijn camper naar de anwb voor de sticker ik betaal en krijg binnen 5 werkdagen een sticker in de bus een Rode
  voor een camper van 2001.
  Ik denk wat is dit .
  ik ga naar een andere met mijn kenteken en wat denk je wat ik kon er op wachten en kreeg een gele.
  hoe is dat nou mogelijk hier in nederland.
  grt ikke

 2. Hai ikke
  waar is die andere waar u over spreekt, ik woon zelf in gendt en zou graag dat adres hebben bedankt mvg jg

 3. Totale onzin die stickers. Gewoon een manier om burgers en toeristen geld uit de zakken te kloppen.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren