goedkoop parkeren bij Schiphol

Goedkoop parkeren bij Schiphol? Wie naar de standaard parkeertarieven kijkt van Amsterdam Schiphol Airport zal in veel gevallen afgeschrikt worden door de hoge prijzen en zal op zoek gaan naar goedkope alternatieven om de auto in de buurt van de luchthaven te parkeren. Je ziet advertenties voorbijkomen met tarieven van € 4,50 of € 5,00 per dag, maar in de praktijk ligt het gemiddelde bedrag hoger vanwege het hogere tarief wat de eerste dagen geldt.
Wie bijvoorbeeld acht dagen bij Schiphol wil parkeren is het duurste uit bij Schiphol zelf (P1/P2), maar wie minimaal een week vooraf reserveert kan ook bij Schiphol zelf het goedkoopste uit zijn bij Schiphol Smart Parking (P3), mits er plek is tegen dat tarief. Wie bijvoorbeeld nu zoekt voor de komende weken zal zelden een plekje vinden tegen dit goedkoopste tarief.


Alternatieven
Het auto-onvriendelijke beleid van de luchthaven heeft geleid tot een groot aantal particuliere initiatieven in de directe omgeving van Schiphol. Onder namen als Service Parking, Quick Parking en Vakantieparkeren.nl worden in verhouding tot de standaard Schipholtarieven goedkopere prijzen gevraagd. Wie wil kan bij een aantal aanbieders extra diensten koppelen aan het parkeren zoals autowassen, valet service of schade aan je auto laten repareren terwijl je op vakantie bent. Handig als je wat parkeerschades hebt en nooit tijd hebt om daarmee langs de garage of schadehersteller te gaan.
Vooraf reserveren
Bij vrijwel elke parkeerplaats moet je vooraf reserveren als je van hun diensten gebruik wilt maken. Bij de meesten kan dat tot een dag voor vertrek of zelfs nog iets later, dus dat moet geen grote drempel zijn. Houd er wel rekening mee dat annuleren vlak voor vertrek meestal niet kosteloos meer kan.
Reizen naar de vertrekhal
Wat betreft de reistijd van de parkeerplaats naar de terminal geldt dat het zelfs sneller kan dan wanneer je op P3 (lang parkeren) van Schiphol zelf staat. Op P3 moet je vaak een aardig stuk lopen naar de opstapplaats van de shuttlebus en de reistijd zelf is in veel gevallen vergelijkbaar met de Schiphol bussen. Omdat de meeste alternatieve parkeerplaatsen kleiner zijn of de auto bij de ingang in ontvangst nemen ben je vaak sneller op weg naar de vertrekhal.
Tarieven
Wie een week naar Griekenland gaat moet bij terugkomst gemiddeld vijftig tot zestig euro aftikken, dit is op basis van 8 dagen parkeren. Twee weken parkeren kost je gemiddeld zo’n honderd tot honderd-en-tien euro.
Wie drie weken zijn auto wil stallen is bij Schiphol Smart Parking veruit het goedkoopste uit met € 110,-, anderen rekenen zo’n 130 tot 160 euro. Voor veel mensen wordt het dan al interessanter om per trein of taxi naar de luchthaven te reizen.
Gratis parkeren
Wie nog goedkoper uit wil zijn kan gratis parkeren. Net als in heel Nederland vind je ook binnen 10 minuten rijden van Schiphol volop gratis parkeerplek op straat. Het enige wat je dan moet betalen zijn de taxiritten van en naar de luchthaven. Je auto staat dan echter zonder toezicht dus minder veilig dan op een bewaakt terrein. Dat hoeft niet automatisch te betekenen dat er iets met je auto gebeurt als je hem op straat parkeert, maar het risico is hoger.
Ook bij sommige hotels in de omgeving van Schiphol kun je de auto goedkoop of zelfs gratis laten staan als je de nacht voor vertrek bij hen overnacht. Sommige hotels, zoals bijvoorbeeld van der Valk langs de A4, hebben zelfs een gratis shuttle service naar de luchthaven als je een park-sleep-fly arrangement boekt. Je hebt dan een hotelovernachting, maximaal 14 dagen gratis parkeren en de gratis shuttledienst in één pakket.
Meer informatie
parkeertarieven Schiphol (en andere luchthavens)
goedkoop parkeren bij Schiphol

2 gedachten over “goedkoop parkeren bij Schiphol”

  1. Hallo,
    ik heb een keer geparkeerd bij Quickparking,doe ik dus nooit meer! ze zijn zo duur en achteraf moest ik meer betalen dan nodig was. en niet te vergeten een aantal krassen aan de zijkant van me auto, toen ik hierover ging klagen kreeg niet eens een reactie terug.

  2. Hallo,
    ik heb een keer geparkeerd bij Quickparking,doe ik dus nooit meer! ze zijn zo duur en achteraf moest ik meer betalen dan nodig was. en niet te vergeten een aantal krassen aan de zijkant van me auto, toen ik hierover ging klagen kreeg niet eens een reactie terug.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren