Het eiland Tenerife is al tientallen jaren een populaire zonbestemming, waar toeristen het hele jaar door genieten van zon, zee, lekker eten en een indrukwekkende omgeving. Opvallend is dat de supertoeristische plaatsen op het eiland redelijk goed scoren bij de beoordelingen van Nederlandse vakantiegangers. Vrijwel alle plaatsen die hoofdzakelijk bestaan uit hotels, restaurants en andere toeristische voorzieningen scoren een dikke zeven bij beoordelingssite Zoover.
De top 5 van plaatsen op Tenerife met minimaal 20 beoordelingen:
1. Puerto de la Cruz – 7,9 gemiddeld
2. Costa Adeje – 7,5 gemiddeld
3. Playa de las Americas – 7,4 gemiddeld
4. Los Cristianos – 7,1 gemiddeld
5. Puerto de Santiago – 6,4


Het rustige Costa de Silencio (kust van de stilte) scoort slechts een 5,0 gemiddeld, wat ik me persoonlijk ook voor kan stellen. Ik heb veel plaatsen op Tenerife bezocht en vond dit ook niet het meest uitnodigende deel van het eiland. De opmerking “Vervallen dorpje, zelfs niet aan te raden als je rust wilt (tenzij je je hotel niet uit wilt). Geef vakantiesfeer als je op straat loopt, veel dicht. Ooit mooi geweest.
Toen de bus stopte zeiden we tegen elkaar ‘ Je zal hier zitten’, helaas bleek dat onze stop.” van ene Linda op Zoover vertelt veel.