Toeristen krijgen vliegtaks terug

De Nederlandse toeristen die reeds een vliegreis vanaf Nederland geboekt hebben want zij krijgen de vliegtaks die betaald is in de meeste gevallen terugbetaald. Volgens de Telegraaf heeft TUI, één van de grootste reisconcerns van Nederland, de vliegbelasting per direct afgeschaft voor alle vluchten met vertrek vanaf 1 juli 2009. Klanten van TUI (o.a. ArkeFly, Arke, Holland International, Kras) die reeds geboekt hebben krijgen reeds betaalde vliegtaks terugbetaald en indien de volledige reissom nog niet voldaan is (wat in de meeste gevallen zo zal zijn) zal de reeds in rekening gebrachte vliegtaks in mindering gebracht worden.


Administratie
Het is administratief een hele kluif voor de Nederlandse reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen om de vliegbelasting over reeds gemaakte boekingen terug te draaien of terug te betalen. De verwachting is dat een aantal organisaties administratiekosten in rekening zal gaan brengen voor het extra werk dat deze terugdraaiing met zich meebrengt. Hierdoor zou het terug te betalen bedrag aanzienlijk lager uit kunnen vallen dan wat men verwacht.
Drukke tijden
De telefoons van de reisorganisaties en boekingssites staan roodgloeiend als gevolg van het nieuws dat deze gehate belastingmaatregel teruggedraaid wordt. Ook het aanpassen van de prijzen in het systeem (zonder de toeslag per 1 juli) zal; de nodige arbeid kosten. Toch zullen de meesten het met plezier doen, omdat het de concurrentiepositie ten opzichte van België en Duitsland weer wat verbetert. Vooral voor een grote luchtvaartmaatschappij als KLM zal de afschaffing zeker gaan zorgen voor betere cijfers. Of de reeds aangerichte schade helemaal herstelt wordt is de vraag, want de consument heeft inmiddels gemerkt dat buiten alle toeslagen en belastingen om het ook wat betreft ticketprijs vaak aantrekkelijker is om via België of Duitsland te vliegen.

3 gedachten over “Toeristen krijgen vliegtaks terug”

  1. Jammer dat de alleen de vliegtax terug gedraid wordt,
    ik heb laatst vanuit belgie gevlogen en dat scheelde met schiphol al gauw 300 euro per persoon, namelijk de luchthaven beveiliging en de brandstofkosten zijn veel duurder als je vanuit Schiphol vliegt,
    ook het parkeren is in belgie veel goedkoper dan op schiphol al maken ze nu reclame voor 5 euro p.d maar dat is een sigaar uit eigen doos wat dat geldt namelijk niet als je langer dan 8 dagen wegblijft.

Plaats een reactie