Sinds afgelopen week is de webstie Reisvergelijker in de lucht, Reisvergelijker vergelijkt de prijzen van de vier grootste hotel boek sites van Nederland.
Partners van Reisvergelijker zijn onder andere de onlangs tot beste website van het jaar verkozen weekendjeweg.nl, hotels.nl, Booking.com en Hotelspecials.nl De prijsverschillen zijn onderling best groot. Sterk punt van reisvergelijker is dat men de incl. prijzen vermeld, dus de prijs incl de boeking en administratie kosten van de bookingsportal.
Vakantie.paginablog ging op onderzoek en constateerde ….


Grote verschillen… een voorbeeld:
Plaats:Arnhem
datum: 1 februari tot 3 februari 2008
hotel: Mercure hotel Arnhem
Prijs hotel specials: € 142,50 incl ontbijt
prijs weekendjeweg: € 148,50 incl ontbijt
prijs booking.com: € 190,00 ecl. ontbijt
Plaats:Den Haag
datum: 1 februari tot 3 februari 2008
hotel: Eden Babylon Hotel Den Haag
Prijs hotel specials: € 221,50 incl ontbijt
prijs weekendjeweg: € 482,50 incl ontbijt
prijs booking.com: € 178,00 ecl. ontbijt
het is dus overduidelijk dat het loont om de prijzen van de aanbieders te vergelijken, het is ook duidelijk dat het moeilijk is te zeggen welke van de aanbieders het goedkoopst is, in het eerste voorbeeld is bookings overduidelijk de duurste maar in het tweede voorbeeld winnen ze met stip de eerste prijs voor de onderhandelingen met dit hotel.
De zoek engine van reisvergelijker omvat momenteel alleen Nederland en België, maar zodra dit verder uitgebreid wordt en de zoek opties wat verder worden ontwikkeld (bijv. zoeken op straal van het centrum, parkeergelegenheid, etc etc) dan verwacht ik een gouden toekomst voor deze website.