De populariteit van Dubai als toeristische bestemming neemt de laatste tijd sterk toe in Nederland, België en Luxemburg. Op grond daarvan verwacht het ministerie van Toerisme in de oliestaat voor dit jaar tenminste 100.000 bezoekers uit de Benelux.
Nederlanders blijken het ‘gretigst’ in het ontdekken van de puissant rijke, exclusieve bestemming met al haar bijzondere attracties. In de eerste drie maanden van dit jaar nam het aantal Nederlandse toeristen naar Dubai met 15 procent toe tot 38.810. In dezelfde periode kwam er 13.633 Belgen op bezoek, een toename met 6 procent.


Solide groeicijfers
Ook de Franse markt ontwikkelt zich goed: het aantal Franse toeristen naar Dubai steeg in de eerste drie maanden met 10 procent tot 64.673. Het kantoor in Parijs van Dubais Department of Tourism and Commerce Marketing (DTCM), dat verantwoordelijk is voor de Benelux en Frankrijk is blij met deze ‘solide groeicijfers’.
Potentieel
‘Er blijkt bovendien uit, dat er op de toeristische markten in Frankrijk en de Benelux voor Dubai nog een aanzienlijk potentieel aan bezoekers aanwezig is’, aldus directeur Pascal Maigniez van Dubai DTCM voor Frankrijk en de Benelux.
Internationaal
Ook uit de rest van de wereld blijft de belangstelling voor Dubai groeien. In de eerste drie maanden van 207 steeg de teller van de internationale toeristische aankomsten tot bijna 3,4 miljoen, een toename met 7,5 procent vergeleken met dezelfde periode van 2006.
Hospitality
Maigniez: ‘Het zijn goede resultaten, waaruit blijkt, dat we bezig zijn onze positie op de internationale markt verder te versterken. Dat is vrijwel zeker mede te danken aan ons hospitality programma dat we vijf jaar geleden lanceerden en dat er op is gericht onze gasten een maximaal niveau aan service te bieden’.
Hoge bezetting
In 2006 resulteerde dat in een gemiddelde bezetting van de toeristische verblijfsaccommodaties in Dubai, waaronder een groot aantal zeer luxueuze, van 85 procent. ‘Dat is interationaal gezien een zeer hoog cijfer’, aldus Pascal Maigniez.
20.000 nieuwe hotelkamers
Dubai werkt daarom hard aan een verdere uitbreiding van de hotelvoorzieningen. De plannen tot 2010, voor zover nu bekend, voorzien in de opening van 57 nieuwe 4- en 5-sterrenhotels, met samen ruim 20.000 kamers. Een en ander past in de strategie van Dubai voor de ontwikkeling van de sector toerisme als belangrijke factor voor de nationale economie op lange en middellange termijn.
Winterzon bestemming
Met temperaturen van 25 tot 25 graden gedurende de wintermaanden is Dubai een perfecte winterzonbestemming. Niet voor niets dat de winter de drukste periode in Dubai is.
Lees hier meer over winterzon in Dubai
Update 16.10.2007 om 22:51 uur:
Bron deel bericht: TourPRess persberichten