Shangri-La Express gaat vanaf 2007 rijden van Beijing naar Lhasa in Laos

Toeristen kunnen nu al boeken voor de hoogste treinreis ter wereld via de nieuwe spoorlijn van Beijing naar de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. De bouw ervan is voltooid. De eerste passagierstreinen gaan in 2006 rijden. En The Trans-Siberian Express Company verwacht dat in het voorjaar van 2007 haar eerste trein gaat rijden op dit traject: de Shangri-La Express.
Voor het eerst in de geschiedenis is Lhasa bereikbaar per trein. De aanleg van de nieuwe 1149 km lange spoorlijn van Golmud naar Lhasa heeft ruim 4 jaar in beslag genomen. Meer dan 960 kilometer van dit traject ligt op een hoogte van ruim 4000 meter. Het hoogste punt ligt op 5072 meter en is daarmee 200 meter hoger dan de hoogste spoorlijn in de Andes. De proefritten staan gepland voor juli volgend jaar en de officiële opening voor 2007.


Rijtuigen met drukcabines
The Trans-Siberian Express Company verwacht dat in het voorjaar van 2007 haar eerste trein gaat rijden op dit traject; de Shangri-La Express. Het materieel behoort tot het modernste wat er op het Chinese spoor te vinden is. De slaaprijtuigen hebben airconditioned privé-compartimenten met beneden- en bovenbed voor 2 personen. Om reizen op deze extreme hoogte mogelijk te maken worden speciale rijtuigen gebouwd bestaande uit drukcabines zoals dat ook bij vliegtuigen het geval is.
Acht tours
Er staan acht verschillende tours met de Shangri-La Express op het programma. De kortste reis duurt 16 dagen en heeft als begin- en eindpunt Beijing. Maar men kan ook naar Lhasa reizen via de binnenlanden van Mongolië of langs een gedeelte van de beroemde Zijderoute. Onderweg worden er excursies gemaakt voor een nadere kennismaking met de verschillende landen en haar eeuwenoude culturen.
Nu al is het mogelijk een plaats te reserveren voor deze unieke treinreis naar het Dak van de Wereld.

1 gedachte over “Shangri-La Express gaat vanaf 2007 rijden van Beijing naar Lhasa in Laos”

  1. Hoi, iedereen, ik ben opzoek naar de manier om van Lhasa, Tibet naat Laos te kunnen. Heb gegoogled en kom hier terecht. Weet iemand iets over een trein verbinding tussen Tibet en Laos
    Groeten Tjeerd

Plaats een reactie