Wereldrecords in Dubai Miracle Garden

Het Guinness World Records heeft de Dubai Miracle Garden altijd in zijn recordboeken staan. Het lijkt erop dat de records voor ’s werelds grootste bloementuin blijven binnenstromen en het Guinness World Records blijft ze onderschrijven. Tot nu toe heeft de Dubai Miracle Garden drie succesvolle vermeldingen in de Guinness World Records behaald, namelijk de grootste bloemenpracht, de hoogste vormsnoei en onlangs nog de grootste vormsnoei.

In 2016 debuteerde de Dubai Miracle Garden in het Guinness Book of World Records met ’s werelds grootste bloemeninstallatie. De Dubai Miracle Garden toonde het grootste vliegtuig ter wereld, Airbus A380, als ’s werelds grootste bloemeninstallatie in seizoen 5 (2016 tot 2017). Later werd deze grootste bloemeninstallatie erkend als ’s werelds grootste bloemeninstallatie door het Guinness World Records.

Maar liefst 5 miljoen bloemen werden gekweekt op de structuur die bijna leek op de Airbus A380 terwijl de kleur van de bloemen precies leek op het complete ontwerp en het logo van de luchtvaartmaatschappij Emirates. Elk gebied van deze Emirates Airbus A380 was bedekt met bloemen. Dit recordbrekende bloementhema is nog steeds beschikbaar in de Dubai Miracle Garden in zijn seizoen 7 en er wordt verwacht dat het daar zal blijven vanwege zijn populariteit in de komende jaren.

Bij een tweede gelegenheid in 2018; de Dubai Miracle Garden maakte nog een Guinness World Record door ’s werelds hoogste versie van de topiary kunst op zijn terrein te tonen. Deze hoogste topiary kunst werd getoond als het meest iconische en krachtige karakter ter wereld, namelijk de Mickey Mouse. Het Guinness World Records erkende dat deze topiary-kunst van de Mickey Mouse maar liefst 18 meter hoog is en riep deze uit tot de hoogste topiary-kunst ter wereld.

Andere plaatsen in de wereld hadden ook vormsnoeiwerken, maar die waren niet zo hoog en groot als die welke de Dubai Miracle Garden in seizoen 6 tentoonstelde. De topiary van Mickey Mouse toonde verschillende bloemen zoals petunia’s, goudsbloemen, geraniums, viooltjes en ook struiken zoals de Alternanthera.

In 2019 behaalde de Dubai Miracle Garden nog een Guinness World Record door ’s werelds grootste topiary kunst in zijn tuin te bouwen. In seizoen 7 van 2019 creëerde de Dubai Miracle Garden de Disney Avenue in zijn tuin met 9 Disney-figuren die allemaal bestonden uit bloemen en struiken. Elk van deze karakters was net zo groot als het eerder gebouwde Mickey Mouse karakter, terwijl sommige zelfs groter waren dan de vorige.

De Disney figuren in de Disney Avenue van de tuin waren de Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Daisy Duck, Goofy, Pluto en de drieling d.w.z., Huey, Dewey en de Louie. Al deze vormsnoeiwerken waren enorm, waarbij Goofy de grootste van allemaal was. Deze hele laan werd door het Guinness World Records bekroond als de grootste topiary art.

Men kan zich afvragen hoe het komt dat de Dubai Miracle Garden jaar na jaar Guinness World Records blijft halen? Het eenvoudigste antwoord is de voortdurende creatieve evolutie in de Dubai Miracle Garden. Elk jaar, tijdens de midzomer, gaat de Dubai Miracle Garden over tot zijn seizoensopbouw en aan het einde van het jaar komen ze met nieuwe bloementhema’s die ze het nieuwe seizoen noemen. Telkens wanneer dit nieuwe seizoen aanbreekt, is er een grote mate van verbazing en verrassing voor de bezoekers.

Bovendien transformeert de tuin zich in elk seizoen zodanig dat een bezoeker in elk nieuw seizoen niet zal geloven dat hij eerder de Dubai Miracle Garden heeft bezocht. Bovendien komt de Dubai Miracle Garden zelfs binnen de seizoenen met nieuwe thema’s en sommige van die nieuwe thema’s hebben zelfs de wereldrecords gehaald.

1 gedachte over “Wereldrecords in Dubai Miracle Garden”

Plaats een reactie