Thailand alleen toegankelijk met juist coronabewijs

UPDATE 9-1-2023 11:10 uur

Op de dag dat de hieronder omschreven strengere coronaregels voor Thailand in zouden gaan, heeft de Thaise overheid deze regels alweer geschrapt. Er is dus geen corona-vaccinatiebewijs of herstelbewijs nodig om naar Thailand te reizen. Dit melden diverse bronnen. Het reisadvies voor Thailand op Nederland Wereldwijd is nog niet aangelast.

Dit was het oorspronkelijke bericht, zoals dat gisteren nog van kracht was:

Het populaire vakantieland Thailand heeft de coronamaatregelen verzwaard. Wie niet volledig gevaccineerd is of binnen de 6 maanden voorafgaand bewezen hersteld is van COVID-19, die komt het land vanaf morgen niet meer in. Een negatief testbewijs wordt door Thailand niet meer gezien als een geldig coronabewijs. Ongevaccineerden die de komende weken naar Thailand willen vliegen, komen zo voor een onaangename verrassing te staan. Als zij in het afgelopen half jaar ook geen corona gehad hebben en daar een bewijs van kunnen laten zien, dan kan hun reis naar Thailand in gevaar komen. Alles is afhankelijk van hoelang deze nieuwe regels blijven gelden en of er misschien een uitzondering komt voor reizigers die niet uit China komen. Want China wordt op dit moment als de grote bedreiging gezien als het gaan om coronabesmettingen.
Chinese reizigers

De nieuwe maatregelen zijn vooral bedoeld om het risico in te perken van reizigers die vanuit China naar Thailand komen. Thailand is een populaire vakantiebestemming onder de Chinezen. Nu die vrij mogen reizen vanuit China en de lokale coronamaatregelen in China vrijwel allemaal opgeheven zijn, raast het coronavirus in hoog tempo door China. Volgens experts zou naar schatting een derde tot de helft van de reizigers afkomstig uit China besmet zijn met Covid-19.

Negatieve test geldt niet

Thailand accepteert een negatieve coronatest vanaf 9 januari 2023 niet meer als een geldig coronabewijs. Een opvallende maatregel, omdat Thailand daarmee afwijkt van de regels die veel andere landen accepteren. Voor wie de komende weken naar Thailand af zou reizen en niet aan de nieuwe inreismaatregelen voldoet, die kan vrijwel op geen enkele manier er nog voor zorgen dat hij of zijn wel op vakantie naar Thailand kan gaan.

Omboeken of annuleren?

Stel dat je de komende weken naar Thailand zou reizen, hoe zit het dan met omboeken of (kosteloos) annuleren? Dat hangt helemaal af van hoe, bij wie en onder welke voorwaarden je geboekt hebt. Sommige reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen en hotelboekingssites zijn hier heel schappelijk in. In een aantal gevallen kan het zo zijn dat kosteloos omboeken of annuleren van de reis naar Thailand niet mogelijk is. Het beste neem je zo snel mogelijk contact op met de reisagent of website waar je de reis geboekt hebt.  Zo hanteert touroperator TUI een omruilgarantie waarbij je je reis tot 28 dagen voor vertrek één keer kosteloos en zonder opgave van reden om kunt ruilen. Heb je de optionele TUI Flex bijgeboekt, dan is dat tot zeven dagen voor vertrek. Hotelboekingssite Booking.com hanteert in de regel de annuleringsvoorwaarden van de boeking. Heb je een niet-annuleerbare reservering gemaakt, dan ben je afhankelijk van de coulance van de aanbieder.

Bij KLM is het omboekingsbeleid afhankelijk van je ticketvoorwaarden en/of het moment van boeken en vliegen. Op deze pagina lees je daar meer over.

Plaats een reactie