Deze 9 topevenementen maken Hamburg extra aantrekkelijk om te bezoeken

Een citytrip op de planning naar bestemming-nog-onbekend? Denk zeker aan de verrassend veelzijdige stad Hamburg! Deze groenste stad van Duitsland is niet alleen een culinair walhalla, maar heeft ook van alles te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Van de iconische concerthal Elbphilharmonie, het UNESCO werelderfgoed Speicherstadt tot HafenCity en een prachtig winkelgebied. En daarnaast wordt er ontzettend veel georganiseerd. Verrijk jouw citytrip naar Hamburg daarom met een bruisend event of expositie. Wij hebben een selectie gemaakt van negen ‘nice to visit events’ in 2022. Ready to book?

1. Metal liefhebbers: opgelet!
Metal liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij een van de grootste Metal Festivals van Europa: Wacken Open Air (4-6 augustus). Tijdens dit driedaagse festival in augustus geniet je van een vol programma met livemuziek van wereldklasse en nog veel meer.

2. Retrospektive – Ernst Wilhelm Nay
Zijn krachtige en kleurrijke schilderijen worden beschouwd als een brug tussen kunst voor én na de Tweede Wereldoorlog. In de tentoonstelling ‘Retrospektive’ wordt teruggeblikt op het expressionisme en de abstracte en vrije schilderkunst van Ernst Wilhelm Nay (1902 – 1968). Tot en met 7 augustus te bezichtigen.

3. Pop meets avant-garde
Samenkomen en samen kunst zien, horen en beleven. Dát is het doel van het Kampnagel zomerfestival (10-28 augustus). Het is een van de grote Europese festivals waar theater, dans, beeldende kunst, performance en muziek uit de hele wereld worden gepresenteerd.

4. Young, wild and hip
Het jaarlijkse Hamburgse muziekfestival Dockville (19-21 augustus) verzamelt de iconen van indie, pop en elektronische genres. De havens van Wilhelmsburg district transformeren tot een bruisend kunst en muziekterrein.

5. Voor de echte cruiseliefhebber
Elke twee jaar organiseert Hamburg het op één na grootste maritieme evenement van de stad: de Hamburg Cruise Days (19-21 augustus). Een weekend lang wordt de Elbe promenade omgetoverd tot dé cruise hotspot van Europa. Dit wil je niet missen!

6. Het grootste maritieme event!
Tijdens het jaarlijkse én grootste havenfestival, Hamburg Port Anniversary (16-18 september), wordt de haven van Hamburg omgetoverd tot een kleurrijk straatfestival ter ere van het ontstaan van de haven. Het grootste maritieme evenement van de stad vindt plaats in het prachtige havengebied, in het hart van Hamburg, met schepen van over de hele wereld en unieke optredens op de rivier de Elbe.

7. Triënnale van de Fotografie
Om de drie jaar verandert de ‘Triënnale van de Fotografie’ Hamburg (tot en met 18 september), in de place to be voor fotografieliefhebbers en kunstenaars uit de hele wereld. Op 12 kunstlocaties is deze 8ste editie – met als hot topic ‘Currency’ – te bewonderen.

8. Listen & dance!
In september staat het Reeperbahn Festival (21-24 september) voor de deur met een divers en spetterend programma, waar circa 300 optredens plaatsvinden om opkomende sterren van de muziekindustrie in de schijnwerpers te zetten.

9. The most beautiful… Christmas market!
Vanaf 21 november kijk je je ogen uit op de prachtige kerstmarkten van Hamburg. Het zijn er maar liefst 16 verdeeld over de binnenstad en zo’n 60 tot 80 over heel Hamburg. Struin de sfeervolle kerstmarkten af en je komt gegarandeerd in kerstsferen én kunt gelijk kerstinkopen doen. De meeste markten zijn geopend tot 23 december, een aantal tot 6 januari 2023. Check voor vertrek de website van Hamburg Travel.

Plaats een reactie