Bioscopen België heropenen

De sluiting van de bioscopen in België is van korte duur geweest. Tijdens kerstmis gingen de bioscopen bij onze zuiderburen dicht als onderdeel van de maatregelen om de verspreiding van Covid-19 te beperken. De Belgische Raad van State heeft besloten dat het sluiten van de cultuursector als maatregel tegen het coronavirus een buitenproportionele maatregel is. Daarom heeft er een directe opheffing van de sluiting van theaters en bioscopen plaatsgevonden.

Kinepolis heropent op 1 januari

De grootste bioscoopketen van België, Kinepolis, heeft aangekondigd vanaf zaterdag 1 januari weer te gaan draaien. Alle Kinepolis bioscopen in België zullen op Nieuwjaarsdag herstarten met de filmvertoningen. Dit gebeurt wel met inachtname van de standaard coronamaatregelen die in België gelden: een geldige QR-code, een beperkt aantal toeschouwers per zaal en verplichte mondkapjes voor iedereen vanaf 10 jaar. Deze moeten ook in de zaal gedragen worden tijdens de vertoning van de film.
Veel Nederlanders verwacht

In navolging van de toestroom van shoppende en horeca bezoekende Nederlanders, verwacht Kinepolis vooral voor de bioscoop in Antwerpen veel bezoek vanuit Nederland. In Nederland blijven de filmzalen tot tenminste 14 januari 2022 gesloten. Vooral kaskrakers zoals Spiderman, The Matrix en Ghostbusters kunnen op zo vol mogelijke zalen rekenen.

Plaats een reactie