Run op wintersportvakanties naar Frankrijk

De door Oostenrijk aangekondigde strengere inreisregels heeft vandaag geleid tot een run op wintersportvakanties naar Frankrijk. Oostenrijk beschouwt Nederland als een coronarisicoland. Hierdoor moeten volwassen Nederlanders die vanaf zaterdag 25 december 0:00 uur (in de nacht van vrijdag op zaterdag) Oostenrijk in willen reizen, aan bijna onmogelijke eisen voldoen: je moet het boostervaccin gehad hebben en een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Kun je aan beide eisen niet voldoen? Dan moet je 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 mag je een PCR-test doen. Is die negatief, dan mag je uit quarantaine. In de praktijk betekent dit dat de vakantie er dan meestal al ver op zit. De meeste mensen die in de kerstvakantie willen gaan wintersporten in Oostenrijk, die hebben voor een week geboekt.

Het probleem is dat Nederlanders onder de 60 meestal nog geen boosterprik gehad hebben. Als je niet in de zorg werkt, dan is de kans klein dat zestigminners op tijd voor de kerstvakantie hun derde prik gehad hebben.

Dan maar naar Frankrijk

Nederlanders zijn massaal op zoek naar wintersportvakanties in Frankrijk. Door hun vakantie om te boeken naar de Franse Alpen hopen ze alsnog toch op skivakantie te kunnen gaan. In Frankrijk gelden soepelere regels: onder de 65 jaar hoef je pas vanaf 15 januari 2022 een boosterprik gehad te hebben. Nu geldt dit al wel voor mensen van 65 jaar en ouder. Met de QR-code kun je de restaurants in Frankrijk bezoeken en ben je welkom in de skiliften. Er is geen PCR-test nodig voor Frankrijk als je volledig gevaccineerd met met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield.

Voor het Janssen-vaccin gelden andere regels: inreizen mag als je 28 dagen of langer geleden met Janssen gevaccineerd bent. Ben je meer dan 8 weken geleden gevaccineerd met Janssen? Dan kunt u wel Frankrijk inreizen, maar uw vaccinatiebewijs (DCC) geldt niet meer als toegangsbewijs voor skiplekken, horeca, evenementen, et cetera. Om toegang te krijgen tot deze ruimtes moet je een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien dat niet ouder is dan 24 uur.

Schaarste aan beschikbare vakanties naar Frankrijk

Het aanbod van skivakanties naar Frankrijk slinkt snel. Voor zover er nog beschikbaarheid was. Want deze weken is het hoogseizoen in de Franse wintersportgebieden. Wat er nog wel te krijgen is, is vaak duur. Maar dat nemen Nederlanders die zich dat kunnen veroorloven nu voor lief. Weg is weg, denken zij.

Wil je zelf nog snel een wintersportvakantie naar Frankrijk boeken?
 Kijk dan voor het actuele aanbod op een van deze sites:

TUI – Frankrijk
Sunweb wintersport Frankrijk
De Jong Intra wintersport Frankrijk
Hotels en vakantiewoningen via Booking.com

Plaats een reactie