TV-toren in Berlijn weer geopend voor publiek

Na maandenlang dicht geweest te zijn is de TV-toren van Berlijn weer opengegaan voor het publiek. De COVID-19-pandemie was niet de reden van de lange sluiting, hoewel dat wel hetgeen is dat je zou verwachten. Nee, het was een blikseminslag die ervoor gezorgd heeft dat deze populaire attractie maar liefst vier maanden dicht is geweest. Op woensdag 14 juli is de bliksem op spectaculaire wijze ingeslagen op deze iconische toren. Door zijn hoogte van maar liefst 368 meter fungeerde de Fernsehturm als een perfecte bliksemafleider. Het kreeg in één klap zoveel energie te verwerken dat de toren flink beschadigd raakte.

Uitzicht vanaf de Fernsehturm

Het uitzichtplatform van de Fernsehturm bevindt zich op een hoogte van 203 meter. Dat is hoog genoeg voor een fenomenaal uitzicht over Berlijn. Onder de juiste weersomstandigheden kun je tientallen kilometers ver kijken. De TV-toren staat in de top 10 bezienswaardigheden van Berlijn. De populariteit zorgt ervoor dat je onder normale omstandigheden er al bijna niet omheen kunt om je kaartjes van tevoren te reserveren. Toen ondergetekende zes jaar geleden de hoofdstad van Duitsland bezocht, bedroeg de wachttijd voor spontane tickets voor de TV-toren maar liefst 3 uur. Nu er sprake is van een coronapandemie geldt er een beperkte beschikbaarheid. Hierdoor is reserveren nu verplicht.

Beperkt aantal kaartjes

Het aantal entreetickets voor de TV-toren in Berlijn is beperkt. Reserveren kan via tiqets.com, die officieel partner is van de Fernsehturm. Goed om te weten is dat Berlijn overgestapt is op de 2G-regel. Dat betekent dat de TV-toren alleen nog toegankelijk is met een vaccinatiebewijs of een bewijs van een doorgemaakte coronabesmetting.

Bekijk beschikbare tickets voor de TV-toren in Berlijn
(en regel direct je mobiele tickets)

Plaats een reactie