Vroege vlucht

Een vroege vlucht, voor sommigen is het geen probleem om 6 uur bij de gate te staan, anderen gruwelen ervan en worden bijna misselijk bij de gedachte om in het vroege ochtendgloren op het vliegveld te moeten verschijnen.

Toch is het de realiteit, want veel van de goedkope vakantievluchten worden ’s ochtends ingepland. Hoe meer uren een vliegtuig per etmaal vliegt, hoe goedkoper de operatie wordt. Met als gevolg dat de vertrekborden op bijvoorbeeld Schiphol of Eindhoven vaak goed gevuld zijn met vluchten die in de vroege ochtend vertrekken richting zonnige oorden als Alanya, Gran Canaria of Mallorca.

En vroeg? Ja, dat is écht vroeg! Want tegenwoordig is het vrij normaal om al om 05:30 te vertrekken. Dat betekent in sommige gevallen dus dat je al om 03:30 bij de check-in moet staan.

Op tijd naar bed

Als je om drie of vier uur op het vliegveld moet zijn, is er meestal nog maar weinig van je nacht over. En dat terwijl je eigenlijk ook graag een beetje uitgerust wilt aankomen op je bestemming.

Je zou natuurlijk nog wat uurtjes kunnen bijpakken in het vliegtuig, maar onze ervaring leert dat lang niet iedereen goed kan slapen in het vliegtuig. Vroeg naar bed is dus de enige oplossing. Maar pak het dan slim aan!

In veel gevallen kun je namelijk ook een overnachting op of bij het vliegveld boeken. Bij praktisch elk vliegveld van enig formaat zijn namelijk hotels te vinden die vaak volledig zijn ingericht op reizigers die via het vliegveld komen.

Dat betekent: Lekker vroeg aan het ontbijt of zelfs een ontbijtje meenemen. Extra vroeg of juist extra laat in of uitchecken, een shuttle naar de terminal en parkeermogelijkheden (vaak ook net zo lang als je hele reis duurt, en véél goedkoper!).

Koffie, koffie, koffie

Ja, vroeg vliegen is vooral een stevige opgave. Maar als jij de volgende keer een hotelletje pakt, ga je het verschil pas merken met die doodvermoeide reiziger die voor je in de rij staat en al de hele nacht in touw is.

Want laten we eerlijk zijn: Een lekker bed waar je al om negen uur in licht en een fijn ontbijt met koffie en de aansluitende shuttle die je in een paar minuten voor de terminal afzet klinkt toch duizend keer beter dan die halve wereldreis van huis naar het vliegveld, problemen met parkeren en meer van dat soort gezeur.

Plaats een reactie