Code geel voor Dubai en de Emiraten

Langzaamaan neemt het aantal reisbestemmingen met een positief reisadvies toe. In juli kleurde een groot deel van Europa al geel of zelfs groen. De afgelopen twee maanden zien we steeds meer landen buiten de EU ‘code geel’ krijgen, wat betekent dat het negatief reisadvies voor toeristische reizen en andere niet-essentiële reizen opgeheven is. Vanaf vandaag hebben de Verenigde Arabische Emiraten code geel. Het aangepaste reisadvies betekent dat het reizen naar Dubai, Abu Dhabi en de andere emiraten niet meer als te risicovol beschouwd worden. Voor de terugreis is er geen quarantaine nodig. De Verenigde Arabische Emiraten wordt door de overheid als een corona-veilig gebied gezien.

Reizen naar Dubai en de andere emiraten

Voor het reizen naar Dubai en de andere emiraten gelden nog wel restricties die door de emiraten zelf opgelegd zijn:

  • Bij vertrek naar Abu Dhabi moet u altijd een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 48 uur vóór vertrek is afgenomen.
  • Bij vertrek naar Dubai moet u altijd een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur vóór vertrek is afgenomen.
  • Om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen maakt het niet uit of u gevaccineerd bent of niet. Er gelden inreismaatregelen voor iedereen.

Verder inreisinstructies zijn te lezen bij het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten

Terugreis naar Nederland

Voor het terugreizen naar Nederland blijft een coronabewijs nodig. Concreet moet je aan een van de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
  • Je hebt een testbewijs. Jouw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Jouw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
  • Je hebt een herstelbewijs. Jouw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Jouw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een EU-lidstaat.

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

Algemene coronamaatregelen

Eenmaal in Dubai of een van de andere emiraten krijg je te maken met beperkende maatregelen die de kans op besmetting zo klein mogelijk moeten houden:

  • Personen onderling moeten een afstand van 2 meter tot elkaar bewaren.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar, mensen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.
  • De meeste hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten, gebedshuizen, stranden, parken en toeristische attracties zijn weer open, maar wel met (capaciteits)beperkingen.
  • Ook in horecagelegenheden moet u 2 meter afstand tot elkaar bewaren. Het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en vertrek is verplicht. Aan tafel geldt deze verplichting niet.

Bij het niet naleven van de maatregelen kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd.

Meer weten?

Reisorganisatie TUI heeft een speciale pagina waar de coronaregels voor Dubai en de Verenigde Arbabische Emiraten uitgelegd worden.

Plaats een reactie