Canarische Eilanden naar code groen

Morgen verandert het reisadvies voor de Canarische Eilanden. Vanwege de gunstige coronacijfers gaan Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera en El Hierro van code geel naar code groen. Voor reizigers naar deze Canarische Eilanden betekent dit dat ze voor de terugreis geen coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatieve test of bewezen herstel van corona) nodig hebben. Voor de heenreis blijft deze eis wel staan, want de inreisvoorwaarden van Spanje inclusief de Canarische Eilanden blijven ongewijzigd. Zo moet je voor het reizen naar de Canarische Eilanden een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) hebben en binnen 48 uur voor vertrek het online gezondheidsformulier invullen. Verder moet je voor de heenreis de Nederlandse gezondheidsverklaring invullen.

La Palma

Het reisadvies voor La Palma blijft op ‘code oranje’ staan. Niet-essentiële reizen zoals vakanties worden ontraden. Dit heeft niets met COVID-19 te maken, maar is puur gebaseerd op de vulkaanuitbarstingen die al wekenlang plaatsvinden op La Palma.

Vanaf morgen

Het gewijzigde reisadvies gaat morgen, op vrijdag 22 oktober 2021, in. Op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies lees je de exacte reisvoorwaarden voor de heen- en terugreis.

Wel coronaregels

Op de Canarische Eilanden gelden nog wel coronaregels. Zo zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer, binnen en als er geen 2 meter afstand gehouden kan worden, ook buiten. Deze regels worden vrij strikt gehanteerd, zoals wij zelf deze maand op Gran Canaria hebben ervaren.

Plaats een reactie