Run op last minute vakanties

Reisorganisaties melden een run op last minute vakanties. De combinatie van een matige zomer in Nederland en de toenemende versoepelingen op het gebied van reizen zorgt ervoor dat men er toch nog even tussenuit wil. De voorkeur ligt duidelijk bij zon-, zee- en strandbestemmingen. Dat is deels te verklaren door het feit dat de maanden juli en augustus hier weinig lekkere zomerse dagen opleverden. De aangename nazomerdagen in september hebben dat niet goed kunnen maken. men wil nu het kan nog eventjes gaan genieten van zomerse temperaturen in het zuiden van Europa of op een van de verwegbestemmingen die qua inreisregels te doen zijn. Denk aan bijvoorbeeld Aruba, Bonaire en Curaçao, maar ook de animo voor Dubai begint weer aan te trekken. Wie tussen de last-minute vakanties van FTI reizen kijkt die ziet aardig wat aanbod naar dit emiraat. De prijzen zijn goed en het weer is er in oktober uitstekend. Recente versoepelingen in Dubai op het gebied van coronamaatregelen zorgen ervoor dat deze zonbestemming weer helemaal ‘hot’ begint te worden.

Canarische Eilanden

De grote topper voor oktober? De Canarische Eilanden. Het aantal vliegvakanties naar Tenerife en Gran Canaria valt bijna niet aan te slepen. Door het verhogen van de capaciteit ontstaan er met name op de minder geliefde reisdagen – met name doordeweeks – leuke last minute aanbiedingen. Wie niet al te kieskeurig is met de eisen die moet zeker een leuke vakantiedeal naar de Canarische Eilanden kunnen vinden.

Griekenland

Normaal is september een topmaand voor Griekenland, waarna de belangstelling in oktober per week afneemt. Vaak stopt het toeristische seizoen zo halverwege de maand oktober. Vanwege de late herfstvakanties in Nederland hebben sommige reisorganisaties ervoor gekozen om het vakantieseizoen voor Griekenland te verlengen tot het einde van oktober. Strandweer is dan niet meer gegarandeerd, maar de kans dat je op eilanden zoals Rhodos of Kos nog eventjes van lekker zomerweer kunt genieten is vrij groot. De vakantiegangers beseffen dit en boeken nu nog volop vakanties naar Griekenland.

Plaats een reactie