Dit zijn de coronamaatregelen op Schiphol vanaf morgen

Op dinsdag 14 september werd al aangekondigd dat de meeste coronamaatregelen vanaf zaterdag 25 september komen te vervallen. De vaccinatiegraad ligt op een niveau dat verdere versoepelingen toelaat. Belangrijk voor vliegreizigers is dat er ook op de luchthavens versoepeld kan worden. Wie vanaf morgen naar Schiphol gaat, die hoeft pas na het scannen van de boardingpass, vlak voordat je de veiligheidscontroles ondergaat, een mondkapje op te zetten. Vanaf dat punt blijft het mondmasker verplicht op de luchthaven. Voor de security geldt er geen mondkapjesplicht meer. In het deel van de luchthaven waar ook niet-passagiers mogen komen, zoals de vertrekhal en Schiphol Plaza, hoef je geen mondkapje meer te dragen. Het mag wel, natuurlijk.

1,5 meter afstand niet meer verplicht

Vanaf morgen komt de 1,5 meter afstand-regel in Nederland te vervallen. Je hoeft dus geen 1,5 meter afstand meer te houden onder elkaar. Het advies blijft om elkaar daar waar het kan de ruimte te geven. De luchthaven zal de sociale afstand blijven aanmoedigen, maar zal het niet verplichten. 

Horeca

Voor de horeca voor de securitycontrole geldt dat je een coronatoegangsbewijs nodig hebt. Door middel van de QR-code kun je laten zien dat je volledig gevaccineerd bent, genezen bent van Covid-19 of een recente negatieve coronatest hebt ondergaan via Testen Voor Toegang. Zodra je als reiziger voorbij de security bent, geldt deze verplichte coronapas niet meer. Je mag de horeca in het passagiersdeel bezoeken zonder dat er een coronacheck plaatsvindt.

Panoramaterras

Goed nieuws voor wie van vliegtuigen houdt: het panoramaterras van Schiphol is vanaf morgen ook weer geopend. Voor het eerst in anderhalf jaar kunnen vliegtuigspotters daar hun hobby weer beoefenen. Voor een bezoek aan het panoramaterras is de coronacheck niet nodig.

Plaats een reactie