Stad en strand tijdens de herfstvakantie

Nog een paar weken en dan staat de herfstvakantie voor de deur. Voor velen is dat het moment om nog lekker even op vakantie te gaan voordat het winterseizoen eraan komt. Wat wordt het voor bestemming? Stad of strand? Ga je je onderdompelen in de bezienswaardigheden van een leuke stedentripbestemming of kies je voor relaxen op een heerlijk strand? Waarom zou je kiezen als je allebei kunt hebben. Binnen Europa zijn een aantal leuke steden te boeken die ook een geweldig strand hebben. Zomerweer is eind oktober geen garantie, maar moet het 30 graden zijn om van het strandleven te genieten?

Steden waar je stad en strand kunt combineren vind je met name in Spanje, Portugal en Griekenland. In Spanje zijn Valencia, Barcelona en Malaga zeer goede voorbeelden van boeiende steden die ook gezegend zijn met geweldige stranden. In Portugal kun je een geweldige stedentrip naar Lissabon of Porto combineren met het strand. In Griekenland kun je kiezen voor hoofdstad Athene, maar ook voor een kleinere stad zoals Rhodos-Stad op het aangename vakantie-eiland Rhodos.

Reisorganisatie TUI heeft een speciale pagina gemaakt met prachtsteden waar je in de herfstvakantie stad en strand kunt combineren:

Stad & strandvakanties bij TUI

Je vakantie boeken bij TUI betekent zorgeloos reizen met allerlei garanties zoals een flexibele omruilgarantie, een laagsteprijsgarantie en voor het geval het nodig mocht zijn een repatriëringsgarantie.

Las Palmas de Gran Canaria

Een geweldige bestemming waar zon, zee, strand en cultuur samenkomen is Las Palmas de Gran Canaria. Deze grootste stad van het geliefde eiland Gran Canaria is levendig, telt verschillende historische bezienswaardigheden, biedt de beste gastronomie van het eiland en heeft met het Playa de las Canteras een geweldig strand binnen de stadsgrenzen. Vanuit Las Palmas kun je met de huurauto mooie uitstapjes maken naar authentieke dorpjes en vulkanische landschappen. Het mooie aan Gran Canaria is dat het er in oktober gemiddeld warmer en zonniger is dan in de steden op het Europese vasteland.

Plaats een reactie