We mogen weer naar de Efteling en Artis

Vanaf vandaag treedt stap 2 van het openingsplan in werking. Deze verdere afbouw van de coronamaatregelen zorgt ervoor dat er weer wat meer mogelijk is in Nederland. Voor de recreatiesector is dit een vrij belangrijke stap, want recreatie buiten is vanaf vandaag weer mogelijk. Openluchtmusea, beeldentuinen, natuurparken, dierentuinen en attractieparken mogen met ingang van vandaag weer opengaan. Kortom: we mogen dus weer naar de Efteling en Artis. Ook spellocaties buiten zoals midgetgolfbanen, kinderboerderijen en klimbossen mogen weer operationeel zijn. Tot slot mogen verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten weer open gaan. Denk hierbij aan de verhuur van fietsen, boten en kano’s. 

Dit pakket aan versoepelingen betekent voor veel bedrijven dat zij weer open mogen nadat ze maandenlang verplicht dicht geweest waren. De meivakantie is voor deze ondernemingen in het water gelopen, maar de komende tijd kunnen ze binnen de geldende regels weer proberen wat van de omzet in te halen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want op basis van de vanaf vandaag geldende regels kan het nog lastig zijn om een optimaal rendement uit de openstelling te halen. Het gesloten houden van de binnenlocaties kan ervoor zorgen dat potentiële bezoekers toch nog even wachten. Het nog niet toestaan van het openen van de horeca binnen zal voor een aantal attractieparken een beperking vormen op de omzet.

De regels met ingang van 19 mei 2021

Dit zijn de regels zoals ze vanaf vandaag gelden voor de buitenrecreatie:

  • Er mag maximaal 1 persoon per 10-m2 aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel. 
  • Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht.
  • Bezoekers worden gevraagd zich te registreren.
  • Groepen van maximaal 2 bezoekers zijn toegestaan. Hiervoor is een reservering nodig. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar en personen die op hetzelfde adres wonen.
  • Alleen de publieke buitenruimtes van deze locaties mogen open. De binnenruimtes blijven gesloten. Zo moeten bijvoorbeeld overdekte attracties of een reptielenverblijf binnen gesloten blijven. Binnenruimtes die noodzakelijk zijn voor de looproutes zijn wel open.
  • Bezoekers mogen wel binnen het toilet en de garderobe gebruiken en binnen betalen. Ze moeten dan wel een mondkapje op.
  • Bezoekers betalen zoveel mogelijk contactloos.
  • De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Meer spreiding in de buitenlucht

De heropening van de buitenrecreatie zorgt ervoor dat mensen meer verspreid naar buiten kunnen gaan. Zo zal het Vondelpark minder snel topdrukte laten zien nu mensen ook naar dierentuin Artis kunnen gaan, wat tot de top 10 bezienswaardigheden van Amsterdam gerekend wordt. Als de plekken die nu opengaan ervoor zorgen dat de basiscoronaregels goed gehanteerd worden dan zou het risico op coronabesmettingen op dit soort locaties zeer beperkt moeten blijven.

Reserveer nu voor de Efteling

De kans is groot dat de Efteling met een stormloop te maken krijgt van bezoekers die al maandenlang wachten totdat ze hun favoriete attractiepark kunnen bezoeken. Voor de Efteling moet je verplicht vooraf reserveren. Dat doe je op basis van datum en een tijdslot. Binnen dat tijdslot kun je naar binnen. Eenmaal binnen? Dan mag je tot sluitingstijd in de Efteling blijven.

Je kunt je entreetickets reserveren via de site van de Efteling

Reserveer nu voor Artis

Dierentuinen zoals Artis, Blijdorp en Burgers Zoo mogen de komende tijd waarschijnlijk ook op aardig wat bezoek rekenen. Vooraf reserveren is ook voor deze dierentuinen verplicht. Ook hier koop je tickets op basis van datum en tijdslot waarbinnen je toegang krijgt tot het dierenpark. Bij de officiële site van Artis moet je daarvoor eerst een account aanmaken. Een andere optie is om je Artis tickets te reserveren via Tiqets.com, die ook officiële Artis toegangskaarten verkoopt.

 

Plaats een reactie