Vakanties Aruba en Curaçao vanaf 15 mei toegestaan

Gisteren meldden we al dat het Caribische eiland Bonaire vanaf 19 mei code geel krijgt, nu blijkt dat er vanaf 15 mei weer naar buureilanden Aruba en Curaçao op vakantie gegaan mag worden. Vanaf aanstaande zaterdag krijgen deze eilanden, net als het noordelijker gelegen Sint-Maarten, code geel. Hiermee is het negatief reisadvies voor deze eilanden die vroeger de Nederlandse Antillen vormden van de baan. Wel kan ieder eiland zijn eigen regels bepalen van wie er wel en niet in mag. Hierbij kun je denken aan een verplichte negatieve PCR-test of een aantoonbare COVID-19-vaccinatie. Er is op dit moment nog niet bekend welke regels er exact van toepassing zullen zijn. Voor het terugreizen naar Nederland zijn die wel bekend.

Code geel betekent dat je voor de terugreis geen coronatest nodig hebt en bij terugkomst niet in quarantaine moet. Als je bij thuiskomst coronaklachten blijkt te hebben, dan gelden natuurlijk de normale Nederlandse regels: blijf thuis en laat je testen.

Saba en Sint Eustatius krijgen code groen

Volgens de Caribische nieuwssite Curacao.nu zouden de eilanden Saba en Sint Eustatius zelfs code groen krijgen. Dat betekent dat deze twee eilanden helemaal veilig zijn. Dat alles is te danken aan de zeer hoge vaccinatiegraad op de eilanden in combinatie met het feit dat er op zowel Saba als Sint Eustatius al wekenlang geen COVID-19 meer voorkomt. Om vanuit Nederland naar Saba of Sint Eustatius te reizen, moet je eerst naar Sint Maarten vliegen. Die bestemming krijgt code geel. Wie weet dat Saba de kortste landingsbaan ter wereld heeft, die zal snappen dat KLM en TUI daar niet kunnen landen met hun Boeing 787 Dreamliners.

Zonvakantie weer mogelijk

Voor de reisbranche en zonliefhebbers is vooral het weer mogelijk zijn van vakanties naar Curaçao en Aruba zeer goed nieuws. Dit zijn topbestemmingen waar tropische stranden en gegarandeerd warm weer op je wachten. Vooral Curaçao is onder Nederlanders zeer geliefd. Wie van luxe hotels en witte stranden houdt die heeft in Aruba een uitstekende bestemming.

Lokale coronaregels

Als je naar Aruba, Bonaire (open vanaf 19 mei), Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten reist, dan moet je je aan de lokale coronaregels houden. Die worden dankzij het steeds lager wordende aantal besmettingen steeds minder streng. Reisorganisatie TUI, die normaal wekelijks duizenden toeristen naar deze eilanden brengt, heeft de coronaregels per bestemming op een rijtje gezet:

Actuele coronamaatregelen in Aruba
Actuele coronamaatregelen in Bonaire
Actuele coronamaatregelen in Curaçao
Actuele coronamaatregelen in Sint-Maarten

Vakanties met geld-terug-garantie nu boekbaar

Je kunt bij TUI nu al volop vakanties naar Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten boeken. TUI biedt daarbij verschillende zekerheden, zoals een geld-terug-garantie en een flexibele omruilgarantie. Boeken bij TUI is daarom boeken zonder zorgen.

Bekijk alle actuele vakanties naar de Carbische eilanden bij op Tui.nl

Plaats een reactie