Binnenkort weer naar Bonaire?

Morgen vindt er in het Catshuis overleg plaats over mogelijk door te voeren versoepelingen wat betreft de coronamaatregelen. Buiten de vraag of we op korte termijn weer naar de dierentuin of het museum kunnen, willen Nederlanders vooral weten of, hoe en waarnaartoe men deze zomer op vakantie gaat. Wanneer eindigt het algehele negatieve reisadvies voor alle vakanties naar het buitenland en onder welke voorwaarden kun je naar welke bestemmingen reizen? De afgelopen week zijn er al de nodige reisversoepelingen aangekondigd voor landen als Griekenland, Frankrijk en Spanje. Europa werkt met allerijl aan een coronapaspoort waarmee je hopelijk weer vrij door Europa kunt gaan reizen. Voor de bestemmingen buiten Europa maakt Bonaire een goede kans om snel weer groen (of geel) licht te krijgen.

Hoge vaccinatiegraad

Inmiddels hebben ruim 12.000 inwoners van Bonaire een eerste COVID-19-vaccinatie gehad. Meer dan zesduizend mensen op Bonaire zijn al volledig gevaccineerd. Wetende dat het Caribische eiland ongeveer 21.000 inwoners telt, inclusief kinderen, dan zie je dat meer dan de helft van de bevolking (deels) gevaccineerd is. Onder de volwassenen ligt dit percentage veel hoger. Dit is terug te zien in de besmettingscijfers. Gisteren werden er slechts 4 mensen positief getest. Dat brengt het aantal actieve gevallen op Bonaire op 18.

Komende week groen licht om te boeken?

De kans is groot, dat als de algehele ‘code oranje’ volgende week opgeheven wordt, Bonaire vrijwel direct weer opengaat voor Nederlandse toeristen. Dat zal waarschijnlijk kunnen op basis van een aantoonbare vaccinatie of negatieve coronatesten. Men verwacht dat reisorganisatie TUI vervolgens snel de pakketreizen naar Bonaire weer op zal starten.

Plaats een reactie