Geen quarantaine en test meer nodig bij terugkeer uit Mallorca, Ibiza en Menorca

Gisteren maakte het Nederlandse kabinet bekend dat het reisadvies voor de Balearen (eilandengroep voor de Spaanse kunst bestaande uit Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) wordt aangepast. Per direct hoeft u namelijk niet niet meer in quarantaine in Nederland. Er is vanaf 8 mei 2021 voor terugkeer vanaf de Balearen ook geen testverplichting meer. Dat is dus goed nieuws en dat zien we ook direct terug in het aantal bezoekers op websites die over de Spaanse eilanden gaan. Ook het aantal boekingen naar Mallorca schiet omhoog. Dat komt niet alleen omdat het voor Nederlanders makkelijker is geworden om te reizen naar het eilandje in de Middellandse zee, ook de Duitsers en Engelsen hebben al enige tijd de mogelijkheid om zonder veel problemen naar de eilanden te reizen.

Let op! Voor een reis naar de bovengenoemde eilanden is een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur voor vertrek nodig. De touroperators in Nederland hebben goede deals gemaakt met teststraten in heel Nederland waarbij je je kunt laten testen voor een paar tientjes.

Tekort aan vakantiewoningen en huurauto’s

Op diverse binnen- en buitenlandse fora en facebook-groepen die door onze redactie worden gevolgd wordt al gesproken van een heuse golf aan boekingen. Vooral omdat er in Nederland zelf voor de zomervakantie weinig beschikbaar is wat nog betaalbaar is voor een gezin. Dat heeft weer tot gevolgd dat er veel vraag is naar accommodaties op Mallorca en Ibiza. Opvallend is dat er vooral veel gezocht wordt op vakantiehuizen en appartementen waarbij je zelfvoorzienend kunt zijn. Zodat je in je eigen bubbel toch vakantie kunt vieren.

Bekijk het Mallorca aanbod voor komende zomer bij TUI

De prijzen voor huurauto’s stijgen per dag, normaal gesproken is een huurauto op Mallorca een zeer betaalbaar alternatief voor het openbaar vervoer of de shuttlebussen die je van-en-naar het hotel brengen. Door de hoge vraag omdat iedereen liever in zijn eigen vervoersbubbel reist en het het beperkte aanbod aan huurauto’s is de prijs voor een huurauto op bijvoorbeeld Mallorca volgens ingewijden ruim 50% hoger dan in de voorgaande jaren. Ook is het aanbod aan huurauto’s beduidend ouder omdat veel verhuurders dit jaar niet hebben geïnvesteerd in het verjongen en het uitbreiden van de vloot.

Drukke nazomer verwacht

Uit signalen van touroperators en ook locals op de eilanden is de verwachting dat vooral de maanden september en oktober druk gaan worden. Het is een ideale periode om te reizen, de temperaturen op de eilanden zijn nog aangenaam en de zee is nog steeds perfect om in te zwemmen. De verwachting is dat rond die periode het normale leven weer terug is aangezien de besmettingscijfers in combinatie met het vaccineren er voor zorgen dat de R-waarde nog minimaal is en het risico op besmetten nihil is. Ook voor deze periode lopen de boekingen al flink op. Wie dus nog wil genieten van de nazomer op de eilanden doet er goed aan om nu al vast te boeken.

 

Plaats een reactie