Meivakantie 2021: natuur, mooie dorpen en vakantieparken in Nederland

De meivakantie begint vanmiddag in Nederland. Traditioneel is deze vakantieperiode er eentje waarin men massaal op vakantie gaat, vooral binnen Europa. Zo zijn in een normaal jaar stedentrips naar typische gezinsbestemmingen zoals Londen en Berlijn erg populair tijdens de meivakantie. Voor zon- en strandliefhebbers begint eind april het seizoen op mediterrane bestemmingen zoals Spanje, Griekenland en Turkije. En wie een verre reis wil maken die kan dankzij de twee weken durende vakantie dat prima doen. Even twee weken naar Mexico, Thailand, Curaçao of rondreizen door Marokko? Geen enkel probleem. Maar dit jaar is alles anders. De coronapandemie heeft de wereld nog steeds in zijn greep. Reizen is beperkt. Eigenlijk mag je tijdens de meivakantie helemaal niet voor een vakantie de landsgrenzen over.

Ook in ons eigen Nederland gelden er nog tal van beperkingen zoals een avondklok en gesloten horeca, pretparken en musea. Zelfs een middagje funshoppen is lastig vanwege het afsprakensysteem dat geldt voor niet-essentiële winkels. Toch weerhouden de maatregelen ons Nederlanders niet om in eigen land op vakantie te gaan. Vakantiehuisjes, appartementen en campings zijn grotendeels volgeboekt. Ook de hotels hebben, ondanks de gesloten horeca, niet te klagen over de belangstelling tijdens de meivakantie. Nederland is zo overduidelijk toe aan vakantie! Dan neem je de beperkingen voor lief.

Vooral vakantieparken zijn geliefd deze meivakantie. Normaal zitten we al graag in een park van bijvoorbeeld Landal, Centerparcs of Roompot, maar deze meivakantie is dit voor velen dé manier om er lekker op uit te gaan.

Dit kan wél in de meivakantie

Misschien komen er vanaf woensdag 28 april wat versoepelingen aan die vakantie vieren in Nederland veraangenamen. Waar men vooral naar uitkijkt is het moment dat de horeca weer deels opengaat. Dat je weer op het terras kunt genieten van een hapje en een drankje. Terrassen vormen het kloppend hart voor dorpen en binnensteden. Of de terrassen in de loop van de meivakantie opengaan is geen zekerheid. De vraag is hoe het gaat met de coronabesmettingen. Is er ruimte voor versoepelingen of niet? De overheid zal dit samen met de experts komende week weer bekijken.

Wat we in Nederland gelukkig wel kunnen, is ons in de buitenlucht begeven. Wandelen is het afgelopen jaar volkssport nummer één geworden, gevolgd door fietsen. Reissites die zich in Nederland gespecialiseerd hebben die zien dat er vooral veel interesse is in informatie over natuurgebieden, wandelroutes en mooie dorpen. Want nu de steden voor toeristen minder interessant zijn, trekt men vooral de provincie in. De website mooistedorpjes.nl ziet een duidelijke bezoekerspiek die enkele weken geleden ingezet is. Met name de informatie over mooie dorpen in Friesland, Zuid-Holland en Zeeland wordt druk bezocht. Op nederlandtop10.nl worden vooral de pagina’s over het Waddengebied, de natuurgebieden en de Nederlandse stranden goed bezocht de afgelopen weken.

Waddeneilanden

Een trend die eigenlijk al maanden zichtbaar is, is de enorme belangstelling voor de Waddeneilanden. Hte lijkt wel alsof Nederlanders ineens zoiets hebben van “de Waddeneilanden, daar ben ik nog nooit geweest en misschien is dit wel het moment”. De website waarovernachtenin.nl meldt ons dat binnen Nederland bijna veertig procent van de bezoekers zoekt waar ze het beste kunnen overnachten op Terschelling, Texel en de andere eilanden in de Waddenzee.

Plaats een reactie