Laatste kans om naar de Keukenhof te gaan

Voor wie het nog niet uit de media vernomen heeft: de Keukenhof is enkele dagen beperkt geopend voor het publiek. Dit in het kader van een test om te kijken hoe men zo veilig genoeg ten tijde van de coronapandemie naar evenementen en bezienswaardigheden kan gaan in Nederland. De Keukenhof kan binnen een aantal voorwaarden gedurende zes dagen open voor maximaal 5000 bezoekers per dag. De eerste drie dagen zitten er al op. Dat was afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag. Het komende weekeinde is de Keukenhof weer drie dagen open: op vrijdag 15 april (morgen), zaterdag 16 april en zondag 17 april. De zaterdag en zondag zijn al uitverkocht. Voor vrijdag zijn er op dit moment nog wat kaarten beschikbaar.

Tijdsloten

Er wordt met tijdsloten gewerkt. Op dit moment zijn de volgende tijdsloten nog beschikbaar:

08:00 tot 10:00 uur
10:00 tot 11:00 uur
12:00 tot 13:00 uur
13:00 tot 14:00 uur

De tijdsloten zijn bedoeld om het bezoek te reguleren. Je mag met een geldig ticket tijdens het tijdvak op je ticket naar binnen. Je mag vervolgens zo lang blijven als je wilt.

Voorwaarden en regels

Een voorwaarde om naar binnen te mogen, is dat je naast je geldige entreebewijs ook een negatief testresultaat kunt laten zien van maximaal 40 uur oude corona-sneltest. Die wordt in dit geval betaald door de overheid. Op https://keukenhof.combi.ticketcounter.eu/nl-NL/tickets kun je exact zien hoe het allemaal werkt. Eenmaal binnen gelden de standaard coronaregels: houd 1,5 meter afstand, nies in je ellebogen, was je handen en waar je naar binnen gaat moet je een mondkapje dragen.

Laatste kaarten

Wie nog geen kaarten heeft, die heeft met de tickets voor morgen waarschijnlijk de allerlaatste kans om in 2021 de Keukenhof te bezoeken. De planning was dat dit prachtige bloemenpark tot en met 9 mei open zou gaan. Het nieuwe stappenplan van de overheid voorziet momenteel voor 11 mei een versoepeling voor doorstroomlocaties buiten. De Keukenhof valt daar onder.

De weersverwachting voor de Keukenhof is prima voor morgen. Waarschijnlijk wordt het overwegend zonnig, blijft het droog en wordt het maximaal een graad of 11-12 in de middag.

Plaats een reactie