Begin mei proefreis naar Gran Canaria

Gisteren werd er tijdens de persconferentie van Rutte en De Jonge nog niet over gesproken, maar vannacht sijpelde het nieuws binnen dat er begin mei een tweede proefreis plaats zal vinden. Deze vakantie zal naar Gran Canaria gaan. Net als de reis naar Rhodos, die eergisteren voor 189 gelukkigen begon, zal ook deze vakantie gebruikt worden om het gedrag van de toeristen te volgen en te zien in hoeverre de vakantie veilig tegen corona plaats kan vinden.

Beter weer en veel meer vrijheid

De vakantiegangers die nu met Sunweb naar Rhodos gereisd zijn hebben twee beperkingen: ze mogen het terrein van het hotel niet af en het weer is niet zomers. Met middagtemperaturen van maximaal 18 tot 20 graden is het nog geen ideaal vakantieweer. Wie naar het klimaat van Gran Canaria kijkt die ziet betere vooruitzichten. In zuidelijke badplaatsen zoals Maspalomas en Playa del Inglés zijn middagtemperaturen van een graad of 23 tot 26 normaal in mei. In combinatie met veel zonneschijn en een zeer kleine kans op regen zijn dit ideale weersomstandigheden voor een geslaagde strandvakantie. Niet voor niets dat mei binnen de beste reistijd voor Gran Canaria valt.

Extra goed nieuws is dat mensen die tijdens deze achtdaagse reis naar Gran Canaria meegaan het resort wél mogen verlaten. Je moet je wel aan alle bestaande coronaregels en -protocollen houden. Welke dat op het moment van afreizen zullen zijn, is nu nog niet bekend.

Deze testvakantie boeken?

Op dit moment wordt er nog nergens gemeld wanneer de reis exact in mei plaats gaat vinden, naar welke plaats en in welk hotel. Wel is bekend dat de testreis georganiseerd wordt door TUI en Corendon, die ieder 90 deelnemers naar Gran Canaria mogen sturen. Daar verblijven ze in het luxe strandhotel RIU Gran Canaria, dat in de geliefde badplaats Costa Meloneras ligt.

Inschrijven op deze unieke testvakantie kan vanaf 19 april via TUI.nl. Wij verwachten dat de belangstelling nog groter zal zijn dan de ruim 25.000 aanmeldingen die er voor de eerste proefreis waren. Zeker nu versoepelingen wat betreft reizen nog niet in het gepresenteerde COVID-19-exitplan van de overheid vermeld staan.

Meer info

Op deze pagina van Rijksoverheid.nl staat het nieuwsbericht dat de overheid er vandaag over deze proefvakantie uitstuurde.

Plaats een reactie