200 euro korting op vakantie naar Malta

De Maltese regering wil de herstart van het toerisme na de Corona-stop stimuleren met korting vouchers aan vakantiegangers. De minister van Toerisme Clayton Bartolo maakte vrijdag bekend dat de eerste 35.000 toeristen die een vakantie in Malta boeken voor het zomerseizoen kortingen kunnen krijgen tot 200 euro per persoon.

Hiervoor zouden reizigers minstens drie nachten rechtstreeks bij één van de hotels op Malta moeten boeken. De kortingen zijn afhankelijk van de categorie accommodatie – hoe meer sterren het hotel heeft, hoe hoger de korting.

De regering in Valletta is van plan om 3,5 miljoen euro aan het programma te besteden. Ze wil de helft van de korting voor haar rekening nemen, de andere helft is voor rekening van het hotel.

Het project maakt deel uit van een campagne van 20 miljoen euro waarmee de regering het toeristisch seizoen wil starten. Verwacht wordt dat het programma nn juni start. De reis- en tourismebranche is van enorm economisch belang voor  de kleine eilandstaat met ongeveer 500.000 inwoners.

Malta, dat zijn vaccinatiecampagne snel aan het ontwikkelen is, wil zichzelf op de markt brengen als een van de veiligste reisbestemmingen in Europa. Malta is qua vaccinaties een Europese koploper.

foto is van BreakDownPictures  via Pixabay

Plaats een reactie