Voorlopig alleen maar naar Curaçao

Wie naar het buitenland op vakantie wil gaan, die heeft voorlopig nog maar één optie en dat is het tropische eiland Curaçao. Gisteren werd tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge het algemene reisadvies gegeven dat per direct van kracht is:

Blijf zoveel mogelijk thuis. Maak alleen noodzakelijke reizen naar het buitenland. Vakantie en familiebezoek zijn niet noodzakelijk. Vlieg niet als u klachten heeft die passen bij corona, dus ook niet als u verkouden bent. 

Alle Caribische eilanden van het Koninkrijk der Nederlanden worden niet als buitenlandse reis aangeduid. Reizen naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten is daarom in theorie wel mogelijk. Er geldt echter wel de voorwaarde dat de bestemming zelf geen code oranje heeft. En dat is op dit moment alleen Curaçao. Buureiland Bonaire heeft twee weken geleden al verzocht om door Nederland van ‘code oranje’ naar ‘code geel’ te zetten. Tot nu toe heeft de Nederlandse overheid nog geen gehoor gegeven aan deze oproep. Als je de situatie op Bonaire vergelijkt met die op Curaçao, dan zou je verwachten dat binnen niet al te korte tijd de reisadviezen van beide eilanden gelijk getrokken wordt.

Voor Curaçao betekent deze unieke positie vooralsnog geen flinke prijsstijgingen voor de vakanties naar dit geweldige eiland. Als je nu bijvoorbeeld bij TUI kijkt dan zie je een 9-daagse vakantie naar het Chocogo Dive & Beach Resort Curaçao staan vanaf € 649,- per persoon (*) met vertrek op 14 november. Zelfs tijdens de kerstvakantie is deze accommodatie nog zeer betaalbaar. Wie op vrijdag 18 december vertrekt, die betaalt € 1199,- per persoon (*). Een dag later ben je 140 euro extra kwijt. Al met al zeer redelijke prijzen voor een periode waarin je normaal al minstens duizend euro betaalt voor een vliegticket naar Curaçao.

Warm weer

Mocht je de komende weken naar Curaçao op vakantie willen gaan, dan ben je gegarandeerd van warm weer. Het klimaat van Curaçao zorgt voor temperaturen die overdag gemiddeld rond de 30 graden liggen. Qat betreft het weerbeeld mag je rekenen op heel wat uurtjes zon, die waarbij er wel geregeld een regenbui voor kan komen. Het einde van het jaar is wat natter dan de eerste negen maanden. Van een echt regenseizoen mag je niet spreken. Daarvoor regent het te weinig.

UPDATE: Bonaire nu ook mogelijk

Enkele uren na publicatie van dit artikel werd bekend dat Bonaire vanaf vandaag weer code geel heeft, waarmee vakantie naar Bonaire ook weer tot de mogelijkheden behoort.

Plaats een reactie