TUI vliegt weer naar Canarische Eilanden

Vanaf aanstaande zaterdag 31 oktober biedt TUI reizigers weer de mogelijkheid om naar de Canarische eilanden te reizen voor een zonvakantie. De Nederlandse regering heeft het reisadvies gewijzigd van oranje naar geel, wat betekent dat een zonvakantie naar deze eilanden weer mag en kan. TUI herstart haar vluchten vanaf zaterdag 31 oktober. TUI stelt nadrukkelijk dat zij alleen vakanties aanbiedt die verantwoord, veilig en comfortabel zijn en die in overeenstemming zijn met het reisadvies van het Ministerie van Buitenlands Zaken.

In navolging van onze buurlanden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies naar de Spaanse Canarische eilanden voor Nederland ook weer op geel gezet. Ook de Belgen mochten de afgelopen maanden blijven reizen naar een aantal van deze eilanden. Dit aangepaste reisadvies betekent dat vakantiereizen vanuit Nederland weer mogelijk zijn. TUI constateert dat er na deze stressvolle zomer nadrukkelijk vraag is naar zonvakanties naar veilige bestemmingen. Deze vakanties worden vanzelfsprekend alleen aangeboden wanneer dat ook mogelijk is binnen de adviezen van onze regering en de voorwaarden van de lokale overheden.

Groot enthousiasme
Arjan Kers, General Manager TUI Nederland: “Het enthousiasme om er even tussenuit te gaan en de zon op te zoeken is erg groot bij een grote groep mensen, zeker nu het barre herfstweer is aangebroken. Ik ben blij dat het weer mogelijk is naar de Canarische eilanden op vakantie te gaan, het is de meest geliefde winterzonbestemming van de Nederlandse vakantieganger. De afgelopen maanden is er hard aan gewerkt om iedereen te verzekeren van een veilige en verantwoorde vakantie. De geselecteerde hotels ter plaatse hebben alle nodige en wenselijke maatregelen genomen en de Spaanse autoriteiten hebben duidelijke richtlijnen uitgevaardigd. In alle eerlijkheid moeten we zeggen dat veel reizigers zich nu veiliger zullen voelen op de Canarische eilanden dan in Nederland.”

PCR-test voor vertrek
De lokale autoriteiten eisen op dit moment geen test voor een bezoek aan de Canarische eilanden. Toch vraagt TUI haar reizigers om zich te laten testen voor vertrek, om haar reizigers maximaal het gevoel van comfort en een veilige reis te geven. Een negatieve uitslag van de test moet overlegd kunnen worden bij incheck, boekers van een vakantie kunnen op kosten van TUI een PCR-test voor vertrek laten afnemen.

TUI zal vakanties aanbieden naar de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote. De eerst afreisdata zijn al komende zaterdag 31 oktober naar Gran Canaria en zondag 1 november naar Tenerife. Op haar website heeft TUI een speciale pagina met informatie over reizen in Corona-tijd waar alle maatregelen op de bestemmingen vermeld staan. Daar wordt ook vermeld hoe en waar de PCR-test af te laten nemen:

https://www.tui.nl/corona-maatregelen

Ideale winterzonbestemming
De Canarische Eilanden vormen een ideale winterzonbestemming. Wie de klimaatstatistieken voor de Canarische Eilanden bekijkt, die zal zien dat het in het winterseizoen vooral lenteachtig tot zomers weer is waar je op mag rekenen. Middagtemperaturen van pakweg 18 tot 22 graden zijn normaal, maar vooral aan de zuidkant van de eilanden Tenerife en Gran Canaria zijn zomerse temperaturen van 25 graden goed mogelijk in de winter.

Plaats een reactie