Vakantie Bonaire weer mogelijk

Schreven we vanochtend nog dat Curaçao de enige bestemming met ‘code geel’ is die niet afgeraden wordt door de overheid, nu is daar Bonaire bij gekomen. In navolging van buureiland Curaçao heeft ook Bonaire nu code geel gekregen. Dat betekent dat het niet noodzakelijk reizen zoals voor een vakantie, nu niet meer afgeraden wordt voor Bonaire. Daarnaast behoort Bonaire tot het Koninkrijk der Nederlanden, waarmee het voldoet aan de vakantiebestemmingen die uitgezonderd zijn van de oproep van premier Rutte om niet naar het buitenland te reizen. Bonaire wordt niet als buitenland gezien. Terecht, want het eiland is zelfs onderdeel van het land Nederland en is geen zelfstandig land.

Het vervallen van het negatief reisadvies voor Bonaire is het gevolg van de enorme afname in het aantal COVID-19-besmettingen op het eiland en het daaruit voortvloeiende verzoek van Bonaire aan Nederland om af te schalen naar ‘code geel’. Het heeft bijna twee weken geduurd voordat deze er uiteindelijk gekomen is, maar nu is het zover. Net in een tijd dat het aantal reismogelijkheden voor Nederlanders enorm beperkt is.

De verwachting is dat de vraag naar Bonaire vakanties de komende dagen flink toe zal nemen. Datzelfde effect was gisteravond voor Curaçao zichtbaar toen tijdens na persconferentie duidelijk werd dat je voorlopig wel naar dat tropische eiland op vakantie kunt gaan. Nu is daar dus Bonaire bij gekomen. Wat ons betreft is er geen betere bestemming om coronaveilig van een heerlijke zonvakantie te genieten. De horeca heb je niet nodig als je zelf kunt koken, want met Van Den Tweel heb je in Kralendijk een supermarkt die te vergelijken is met een Nederlandse Albert Heijn. De grootste bezienswaardigheid van Bonaire is de onderwaterwereld. En laten we wel wezen: tijdens het duiken of snorkelen loop je geen coronavirus op. De verplichte negatieve PCR-test zorgt ervoor dat de kans dat besmette personen naar Bonaire vliegen beperkt blijft.

Plaats een reactie