Zwalk krijgt eigen klimaat- en weerpagina’s

Nadat deze week bekend gemaakt werd dat de landelijke sinterklaasintocht dit jaar in het fictieve plaatsje Zwalk plaats zal vinden, klommen de schrijvers van klimaatinfo.nl in de pen om Zwalk een eigen klimaatpagina te geven. Vanwege het sinterklaasfeest en de bijbehorende traditie om te rijmen, is de klimaatinformatie voor Zwalk in de vorm van een sinterklaasgedicht gepresteerd. Vanwege alle media-aandacht voor ‘fake news’ is er in het rijmpje duidelijk gemaakt dat het om een fictieve plaats gaat.

Patrick van Zundert, mede-oprichter van de goedbezochte klimaatsite, is blij om op positieve wijze met de coronapandemie om te kunnen gaan. “In tijden dat COVID-19 een overduidelijk negatief effect heeft op onze bezoekersaantallen en inkomsten, is het leuk om op creatieve wijze in te kunnen springen op een trend. Een klimaatpagina voor een niet-bestaand plaatsje zal onze omzet niet verhogen. De afleiding die het schrijven van de tekst bood, draagt in ieder geval wel bij een gunstig humeur. En alleen al daarom was dit leuk om te doen.” meldt de heer van Zundert.

Voor Sinterklaas en zijn pieten is klimaatpagina voor Zwalk ideaal om te kijken wat voor weer hij een beetje moet verwachten tijdens de jaarlijkse intocht. Voor het meest actuele weer van Zwalk en de weersverwachtingen voor de komende dagen kan hij de eveneens nieuwe weerpagina van Zwalk raadplegen.

Geen gewoonte

Volgens klimaatinfo.nl is het niet de bedoeling om de site te vullen met fictieve plaatsen. Wie naar het klimaat van Nooitgedachtland, Zweinstein of Verweggistan zoekt, die zal voorlopig niet op de site terecht kunnen.

De klimaatpagina van Zwalk is te bezoeken via https://klimaatinfo.nl/klimaat/nederland/zwalk/

Over klimaatinfo.nl

De Nederlandse site klimaatinfo.nl biedt sinds 2008 klimaatinformatie en statistieken voor duizenden bestemmingen ter wereld. Sinds dit jaar worden tevens de weersverwachtingen voor meer dan 250.000 plaatsen wereldwijd getoond. Per maand bereikt de site gemiddeld meer dan 1 miljoen bezoekers.

Plaats een reactie