Topattracties in Andalusië weer open

Het Alcazar in Sevilla en het Alhambra in Granada gaan weer open voor bezoek. Deze twee topbezienswaardigheden in de Spaanse regio Andalusië openen hun deuren weer, nadat ze maandenlang gesloten zijn geweest door de lockdown waar Spanje mee te maken heeft gehad. Net als elders in Europa moeten attracties, musea en bezienswaardigheden hun weg zien te vinden in de nieuwe anderhalvemetermaatschappij. De veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers moeten voorop staan bij het heropenen.

Alcazar in Sevilla

Een van de best bezochte bezienswaardigheden van Sevilla is het Real Alcázar. Dit koninklijk paleis van Sevilla is nog steeds in gebruik door de Spaanse koninklijke familie. Het bouwwerk staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van Unesco en is dus een absolute ‘must see’ bij een bezoek aan deze stad. Er is vrijwel geen toerist die een bezoek aan dit bijzondere complex overslaat. Wist je dat het paleis en de tuinen gebruikt zijn voor verschillende opnames in de hitserie ‘Game of Thrones’? Wie door het Alcazar loopt die zal zeker verschillende plekken herkennen. Vanaf 15 juni 2020 is het Real Alcazar weer geopend voor het publiek.

Reserveren is verplicht om het Alcazar te kunnen bezoeken.

Je kunt de Real Alcazar tickets reserveren via GetYourGuide.
* gratis annuleren tot 24 uur van tevoren
* directe bevestiging
* toegang tot het Alcazar zonder wachtrij

Alhambra in Granada

Veel toeristen reizen speciaal naar Granada om het Alhambra te kunnen bezoeken. Dit eeuwenoude fort is één van de meest bekende gebouwen in de wereld. Tegenwoordig vind je op deze locatie nog gebouwen die hun oorsprong vinden in de dertiende eeuw. Het Rode Paleis, zoals het Alhambra ook wel wordt genoemd, is door haar lange geschiedenis van verschillende culturen en invloeden een uniek bouwwerk met sporen uit een lange periode van de Europese geschiedenis. De locatie heeft vooral dienstgedaan als fort en paleis. Je vindt hier sporen uit de Islamitische wereld en de Christelijke. Soms ook stijlen uit beide werelden in één object. De poorten van het Alhambra zullen vanaf 1 juli 2020 weer geopend zijn voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Reserveren is verplicht om het Alhambra te kunnen bezoeken.

Je kunt de Alhambra tickets reserveren via Tiqets.
* snelle bevestiging
* toegang tot het Alhambra zonder wachtrij
* betalen via iDeal mogelijk

Plaats een reactie