Toerist zoekt vooral in Kroatië en Portugal

De persconferentie van Mark Rutte afgelopen woensdag heeft het (be)zoekgedrag naar vakantiebestemmingen flink overhoop gegooid. Dat blijkt onder andere uit de bezoekersstatistieken van de populaire websites klimaatinfo.nl en top10bezienswaardigheden.nl. Nog steeds zijn Nederlandse bestemmingen erg populair op beide sites. Er wordt vooral veel gezocht naar bezienswaardigheden in Nederland. Dat is niet vreemd als je je realiseert dat veel Nederlanders de zomervakantie in eigen land door gaan brengen. Een redelijk deel zal daarbij zich vooral beperken tot uitstapjes van thuis uit.

Kroatië

Wat bij de statistieken van klimaatinfo.nl opvalt is dat, naast de algehele flinke stijging in bezoek sinds woensdagavond, het vooral de landen zijn die vanaf 15 juni een geel reisadvies krijgen die de top 10 domineren. Frankrijk, Spanje en Oostenrijk zijn de enige landen die nu in de top 10 staat, die mogelijk half juni nog steeds een oranje reisadvies kennen. De grote stijger is Kroatië. Die staat na Frankrijk de afgelopen dagen op de tweede plek in de statistieken. Vermoedelijk zijn het vooral de mensen die op autovakantie en/of kampeervakantie gaan die voor de Kroatische bestemmingen kiezen.

Portugal

Portugal is een andere opvallende stijger. Dit Zuid-Europese land maakt een enorme sprong in populariteit. Je kunt deze maand alweer naar de steden Lissabon en Porto vliegen. Daarnaast lijkt het erop dat de Algarve voor ons Nederlanders tot de populairste strandbestemmingen zal horen deze zomer. Ook naar het klimaat van eilandengroepen Madeira en de Azoren wordt driftig gezocht.

Duitse bezienswaardigheden

Bij top10bezienswaardigheden.nl zijn de statistieken wat minder afgetekend. Er wordt veel; gezocht naar de hotspots van Nederlandse steden en provincies, maar ook de Belgische stad Brugge doet het al wekenlang goed in de cijfers. In Nederland springende Zeeuwse steden Middelburg en Vlissingen eruit. In het buitenland zijn het veelal bestemmingen in Duitsland die het goed doen. Deze week zijn het bezienswaardigheden in Berlijn, Hamburg en het Zwarte Woud die in de top 10 staan.

Plaats een reactie