Dom van Milaan gesloten vanwege coronavirus

De plotselinge snelle uitbraak van het coronavirus in Italië heeft voor een kettingreactie aan maatregelen gezorgd. Met name in de zwaarst getroffen provincie Lombardije is de impact enorm. Een tiental dorpen zijn afgesloten van de buitenwereld, scholen en universiteiten hebben hun deuren gesloten en de Italianen zijn flink aan het hamsteren. In sommige gebieden zijn de supermarkten vrijwel leeggekocht.

In Milaan, de hoofdstad van Lombardije, is het vandaag een stuk rustiger op straat dan op een doorsnee maandag. De onzekerheid is een grote bron voor angst onder inwoners en toeristen. Hotels melden dat het aantal annuleringen voor verblijf op korte termijn flink toeneemt. Met name Milaan, maar ook andere Italiaanse steden, moeten de komende weken rekening houden met veel minder toeristen. Wie kan annuleren die doet dat en nieuwe boekingen blijven uit. De Dom van Milaan heeft zijn deuren per direct gesloten voor het publiek. Dit geldt zowel voor toeristisch bezoek als voor de missen. Volgens de Telegraaf worden er op dit moment in heel Lombardije geen missen meer opgedragen. Bezienswaardigheden, kerken, scholen, bedrijven, winkels en het openbaar vervoer zijn de plekken waar mensen bij elkaar komen en waar de kans op besmetting veel groter is dan wanneer je in kleine kringen blijft.

Hoe lang de maatregelen aanhouden is nog geheel onduidelijk. Italië is na China en Zuid-Korea nu het nummer 3 land qua besmettingen met het coronavirus. Het is vooral de snelheid waarmee het virus zich nu in Italië verspreid die voor paniek zorgt.

Plaats een reactie