Broodje Döner in het vliegtuig?

Ja je leest het goed en het is zeker geen vroege 1 april grap. De Duitse lowcost airline Eurowings heeft sinds begin dit jaar een nieuwe menukaart en naast mini-pizza’s staat er nu ook een lekker broodje Döner op de kaart.

Het warme broodje wordt serveert met gegrilde kipdöner en verse knapperige salade met tomaatjes en een creme van geitenkaas. Om er voor te zorgen dat niet het hele vliegtuig mee kan genieten van jou broodje Döner worden er geen uitjes en knoflooksaus bij geserveerd.  Volgens een voorlichter van eurowings kan dat later misschien nog worden aangepast.

Om je lunch of maaltijd helemaal af te maken kun je er voor zes euro extra ook een portie patat en een drankje bij bestellen. Daarmee komt het menuutje op 12 euro’s. Alleen het broodje kost aanboord slechts zes euro.

Verwacht trouwens geen grote vleesspies aanboord van je vliegtuig. Dat zou uit veiligheidsoverwegingen alleen al niet verstandig zijn. De broodjes worden van te voren in de keukens van Lufthansa voorbereid  vluchten van Eurowings.  In het vliegtuig worden de broodjes alleen nog maar opgewarmd.

Liever een andere Duitse snack? Eurowings heeft ook een andere Duitse klassier op de menukaart staan. De onvervalste currywurst krijg je samen met een vers broodje al voor 7 euro.

Bitterballen en kroketten

Hiermee volgt Eurowings natuurlijk Corendon op, deze luchtvaartmaarschappij biedt namelijk op alle vluchten van en naar Nederland een onvervalst broodje kroket aan. Deze kroketten komen uit de kleine ovens die een vliegtuig heeft. Verwacht dus geen snack uit het frituurvet. Want ook dat is natuurlijk niet verstandig om te doen in een vliegtuig.

foto credits:© eurowings

Plaats een reactie