Rome: de leukste verborgen plekken

Rome… wat een romantische stad en wat een weelde aan indrukwekkende, historische plekken die je er kunt bezoeken. Het is een stad waar je niet op uitgekeken raakt. Ben je er geweest, dan ben je er ook vast een beetje verliefd op geworden. Maar het zal je ook niet ontgaan zijn dat je slechts één van de vele toeristen bent op alle voorname plekken die je bezoekt. Toch heeft Rome ook een hoop leuke plekken die een beetje verborgen zijn, en waar je nog wel in alle rust kunt genieten. We zetten er een aantal voor je op een rijtje. Raak je geïnspireerd, kijk dan eens naar de aanbiedingen bij Stedentrips.nl. Hier vind je het aanbod aan hotels persoonlijke geselecteerd in een handig overzicht. Daarnaast boek je reis en verblijf in één keer, zodat je meer tijd over hebt om je te verdiepen in de leukste bezienswaardigheden van Rome.

Via Margutta

Rome kent veel mooie straatjes, maar de Via Margutta is misschien wel de mooiste. Je vind hier een kunstzinnige fontein, leuke ateliers, een aantal fijne restaurantjes én het huis van de beroemde regisseur Federico Fellini. Loop je van de drukte bij de Spaanse Trappen naar het Piazza del Popolo, of andersom, dan neem je waarschijnlijk de meest directe verbinding, de Via del Babuino. Parallel hieraan loopt de Via Margutta, aan de oostzijde van Babuino.

Monti

Aan de oostzijde van het Colosseum vind je de creatieve wijk Monti. De wijk wordt bevolkt door schrijvers, kunstenaars en ontwerpers. Dit is de plek waar je moet zijn voor vintage spullen, handgemaakte producten, bijzondere modeboetieks, goede restaurants en hippe wijnbars en cafés. Street food is hier ook zeer de moeite waard.

Quartiere Coppedè

Een stukje verder uit het centrum van Rome vind je de wijk Quartiere Coppedè met zijn bijzondere architectuur. De wijk is vernoemd naar Gino Coppedè, die een jaar of honderd geleden de vrije hand kreeg om hier unieke bouwwerken neer te laten zetten. Hij heeft zich er tot aan zijn dood aardig op uitgeleefd, en dat is te zien. Vlakbij vind je Villa Torlonia, een prachtig park met onder andere een Anton Pieck-achtig ‘uilenhuisje’.

Palazzo Matte di Giove

Ten noorden van het Forum Romanum vind je het Palazzo Mattei di Giove. Veel mensen brengen een bezoek aan de prachtige Fontana delle Tartarughe (Schildpaddenfontein) om de hoek, maar weinigen lopen binnen bij het Palazzo. Dat is zonde, want de binnenplaats is een ode aan het Rome van de oudheid. Hier vind je antieke marmeren beelden die ooit bezeten werden door de hertog Mattei.

Palazzo Valentini

Ben jij liefhebber van archeologische vondsten, dan ben je in Rome op de juiste plek. Weinig mensen kennen echter het Palazzo Valentini. Het is nu een Provinciehuis, maar onder het gebouw liggen de archeologische resten van een aantal mooie woonhuizen uit het oude Rome. Archeologen, kunsthistorici en architecten hebben hun best gedaan om deze huizen te restaureren en klaar te maken voor het publiek om te zien. Doe je er voordeel mee!

Villa Borghese

Velen brengen een bezoek aan het Piazza del Popolo en de Spaanse trappen, maar slaan de enorme groenzone die ten oosten daarvan ligt over. En dat is zonde. In Villa Borghese kun je perfect ontsnappen aan de drukte. Je vindt hier allerlei verschillende soorten bomen, een galerij, een dierentuin en een schitterend meer.

Museo Della Civiltà Romana

Op weinig plaatsen is de geschiedenis zo goed bewaard gebleven als in Rome. Links en rechts vind je overblijfselen uit de Romeinse tijd, toen Rome een machtige stad was. Maar is het genoeg om je ook een voorstelling te kunnen maken van hoe de stad er toen uitzag? Om je daar een handje bij te helpen, heeft het Museu Della Civiltà Romana een miniatuur van de stad in de vierde eeuw na Christus. Je moet er een eindje voor het centrum uit om er te komen, maar dan heb je ook wat.

De lift bij Il Vittoriano

Tussen Monti en Palazzo Matte di Giove in vind je Piazza Venezia. Op dit plein vind je het indrukwekkende Il Vittoriano-monument, dat lijkt op een bruidstaart. Wat lang niet iedereen doet, is gebruik maken van de glazen lift in het monument. Deze lift brengt je naar een panoramaterras. Van hieruit heb je werkelijk het allermooiste uitzicht van Rome, want de oude stad ligt aan alle kanten aan je voeten.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Plaats een reactie