In 2020 op wintersport in Zwitserland met het vliegtuig

Het wintersportseizoen is in volle gang en de luchtvaartmaatschappijen vliegen weer volop op de luchthavens in de buurt van de skigebieden. Op welke luchthavens kan je nou eigenlijk goed vliegen en hoelang is het rijden naar het dichtstbijzijnde skigebied vanaf daar.

Zwitserland is al jaren een vaste prik voor vele Nederlanders om te gaan skiën. Ondanks het prijsniveau en het niet hebben van de euro maar dit zorgt er juist voor dat er wat ‘rustiger’ genoten kan worden van de vakantie. Er zijn in Zwitserland drie luchthavens die je kan aanvliegen voor je wintersport.

Luchthavens                                                Dichtstbijzijnde skigebied

Zurich                                                             00:59 rijden

Bazel                                                               00:53 rijden

Bern                                                                00:39 rijden

Vanaf Zurich kan je een aantal mooie skigebieden aanrijden. Wel moet gezegd worden dat deze luchthaven gemiddeld genomen het verst van de skigebieden af ligt. Montafon ligt op 1:35 rijden van Zurich en is een skigebied met 182 kilometer aan piste waarvan een kleine 10% zwart is. Engelberg en Andermatt zijn andere skigebieden die respectievelijk op 1 uur 17 minuten en 1 uur 25 minuten van Zürich afliggen. Beide skigebieden zijn voornamelijk geschikt voor de wat gevorderde skiër en freeriders.

Gezien de ligging van Bazel en Bern kan je vanaf hier makkelijk skigebieden aanrijden in Zwitserland en Frankrijk. Bazel ligt duidelijk verder van de meeste gebieden als je het vergelijkt met Bern. Mocht je dus kunnen kiezen, zou de voorkeur uitgaan naar vliegen op Bern. Vanaf Bern zit je binnen een uur rijden in Gstaad, een groot skigebied wat vooral bekend staat om zijn exclusiviteit. Met 176 kilometer aan piste is het een zeer mooi gebied voor de beginnende skiër. Portes du Soleil, in Frankrijk ligt op 1:30 rijden vanaf Bern. Een zeer groot skigebied met 580 KM aan piste. Vervelen? Dat lukt je niet in dit gebied!

Vertraging met je vlucht

Soms komt het voor dat je vertraging met je vlucht hebt, zeker in de winter als de weersomstandigheden niet altijd goed zijn.

Indien je een vertraging van meer dan 3 uur hebt met je vlucht bestaat er mogelijk recht op een financiële compensatie. Deze compensatie is vaak makkelijk te claimen via een claimbureau. In Nederland is Aviclaim een bureau wat goed bekend staan.

Plaats een reactie