snel naar het Gardameer met videomaut

Reis je deze zomer naar het Gardameer? Dan even goed opletten want ik ga je een tip geven waarmee je veel tijd kunt besparen. De Brennerpas is namelijk één van de file knelpunten die je onderweg gaat tegenkomen richting het zuiden. Die Oostenrijkers zijn namelijk zo gek nog niet, wil jij graag over de Oostenrijkse snelwegen rijden dan moet je tol betalen en wil je dan ook nog eens snel naar Italië dan mag je nog een beetje extra betalen.

Bij elkaar kost drie weken Gardameer met je auto je 2 vignetten voor de autobahn (2 x 8,90) en 2 x tol voor de Brennerpas € 9,- maakt samen € 35,80. De eerste besparing zit hem in door de vignetten niet bij de ANWB te kopen, deze mensen doen met de wegenwacht goed werk, maar voor het prikken van een gaatje in een vignet vraagt Nederlands enige automobielclub tegenwoordig € 2,95 extra per vignet en dat is dus gewoon geldklopperij want de vignetten kun je al ruim voor de Oostenrijkse grens voor het normale tarief bij een tankstation kopen. Stoppen moet je toch een keertje al is het voor een sanitaire stop.

Brennerpas en videomaut

Op de Brennerpas moet je nog een keertje betalen, de Oostenrijkers hebben daar een superhandig systeem voor gemaakt, je koopt online via de webshop van asfinag alvast een kaartje. De kunt je online betalen met je creditcard of via PayPal. Je voert je Nederlandse kenteken in en klaar! Zodra je bij de tolpassage aankomt kies je voor de baan met de borden Videomaut. Zodra je deze baan kiest wordt je kenteken door een snelle camera gescand en vliegt de slagboom voor je open. Soms kun je gewoon met een lekker gangetje doorrijden zo snel is dat systeem.

Er is ook een handige App waarmee je de videomaut kunt betalen, de Asfinag Unterwegs App is zowiezo handig voor reizigers in Oostenrijk Je krijgt er namelijk verkeersinformatie op en eventueel alternatieve routes bij vertragingen of afsluitingen.

Heb je de smaak goed te pakken met videomaut in Oostenrijk? Neem dan een prepaid konto. Dit kun je het beste vergelijken met een prepaid kaartje voor je telefoon. Je zet minimaal 40 euro op je persoonlijke rekening en zodra je bij een videomaut poortje komt wordt het bedrag automatisch van je saldo afgeschreven.

1 gedachte over “snel naar het Gardameer met videomaut”

Plaats een reactie