Parkeerplaatsen Schiphol lopen vol

Niet alleen de luchthaven zelf is te druk, ook op de diverse parkeerplaatsen rondom Schiphol loopt het de komende maanden vol.

Vorige week vertrok ik op een nogal onguur tijdstip naar mijn bestemming, ondanks dat ik dicht bij de lichthaven woon was het niet mogelijk om met het openbaar vervoer op tijd op de luchthaven te komen. Ik besloot dus om met de auto te gaan en deze te parkeren in de P3 parkeergarage van Schiphol zelf. Ik beschouw deze garage eigenlijk nog als enige betaalbare en betrouwbare optie. Ik heb diverse andere aanbieders geprobeerd, maar dat was geen succes; transferbusjes die niet op komen dagen, parkeerplaatsen vol glas en ongedierte en  zo kan ik nog wel even doorgaan.

Terug naar vorige week, bij aankomst, was ik blij dat ik een parkeerplek van tevoren had gereserveerd, want zowel de garage als het parkeerterrein gaven met dikke rode letters aan dat het VOL! was. Dat terwijl het vakantieseizoen nog echt moet beginnen. Ik raad dus ook iedereen aan om je parkeerplaats van tevoren te reserveren en dat op tijd te doen.

Wat dan wel weer opvallend was dat het die bewuste ochtend superrustig was op de luchthaven nog nooit ben ik zo snel ingecheckt en zo snel door de controles gewandeld als ooit tevoren. Ik raad wel iedereen aan om echt op tijd te komen, het kan onverwacht toch nog heel erg druk zijn en worden.

Een laatste tip!, ga op tijd weg van huis, dat scheelt je veel stress, heb je ook nog tijd over om een goede kop koffie te drinken of even te shoppen bij de tax-free winkeltjes.

Plaats een reactie