Vliegen vanaf Weeze? Dan extra extra vroeg vertrekken

Dat Schiphol druk is tijdens de vakantie dat is logisch en daar hebben we al de nodige woorden over geschreven op paginablog.nl maar dat een mini vliegveld ergens in een uithoek van Duitsland druk kan zijn… terwijl er maar 8 vluchten per dag vertrekken dat is zelf voor mij nieuw. Weeze was ooit een oude luchtmachtbasis. Een paar straaljagers zorgde daar tijdens de koude oorlog voor veiligheid  (en de nodige herrie) Nu is het een basis van vooral goedkope luchtvaartmaatschappijen. Ryanair is er kind aan huis en vliegt vanaf Weeze naar andere luchthavens waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

Waarom is het dan druk?

Tsja, de logica ontgaat mij volledig, maar een luchthaven schijnt de perfecte plek te zijn voor een dansfestival. Drie dagen lang kun je namelijk helemaal uit je dak gaan tijdens het Parookaville festival. met ongeveer 50.000 verkochte kaartjes en een camping op het festival terrein is het dus een beetje druk daar. Zo druk dat er files ontstaan op het anders zo rustige gebied rondom de luchthaven.

Vertrek je dit weekend dus vanaf de luchthaven Weeze naar de zon, vertrek dan zeker een uur eerder van huis, zodat je stressvrij aankomt op de luchthaven. Vooral Ryanair heeft een zeer strikte policy wie 30 minuten voor vertrek niet aanwezig is mag niet meer mee en kan fluiten naar zijn centen (en vakantie).

Plaats een reactie