Zomervakantie in Tirol

Veel vakantiegangers kennen Tirol alleen als wintersport bestemming, toch is de deelstaat van Oostenrijk een ideale bestemming voor de zomervakantie. Zodra alle sneeuw is gesmolten en het zonnetje boven de bergen uitkomt veranderd Tirol namelijk in een buitensport paradijs. Naast het wandelen in de bergen is fietsen tegenwoordig ook erg populair, mede door de opkomst van de elektrische fiets is ieder fietspad in Tirol makkelijk te bedwingen.

Bezienswaardigheden in Tirol

Er zijn ook veel leuke bezienswaardigheden in Tirol. De Swarovski welten geven bijvoorbeeld een prachtige blik in de keuken van het beroemde kristalletje. Bovendien is het museum echt heel gaaf om te bezoeken. De prachtige kunstwerken gemaakt van de swarovski kristallen zijn bijzonder gaaf om te zien.

Tirol kent ook diverse leuke steden, Innsbruck is zo’n stad. Met twee universiteiten is het altijd gezellig in de stad en is er altijd wel reuring.  Voor een shoppingtrip is de stad ook de uitgesproken plek. Veel unieke en luxe warenhuizen en natuurlijk leuke boetiekjes.

Overnachten in Tirol kan op verschillende manieren, tijdens de zomermaanden is kamperen in Tirol erg populair. De campings hebben dan ook een zeer hoge standaard en zijn vaak voorzien van veel voorzieningen zoals een zwembad en wi-fi.  Mag het wat luxer dan zijn er in Tirol veel hotels te vinden in diverse categorieën.

Vanuit Nederland is Tirol ongeveer 1.000 kilometer rijden, waarbij je voornamelijk over de Autobahnen in Duitsland rijdt. Voor de snelwegen in Oostenrijk is een vignet wel noodzakelijk. Deze kun je vooraf in Nederland bij de winkels van de ANWB kopen of onderweg bij de tankstations langs de Duitse autobaan en natuurlijk in Oostenrijk zelf. Vlieg je liever?  Vanaf Amsterdam zijn er wekelijks diverse vluchten naar Innsbruck.

1 gedachte over “Zomervakantie in Tirol”

  1. Ik kwam bij toeval bij het Swarovski museum. Echt prachtig met super mooie kunstwerken. Entree wel prijzig maar zeker de moeite waard als je iets bijzonders wilt zien!

Plaats een reactie