Netflix en Spotify tijdens je vlucht

Passagiers aan boord van een binnenlandse vlucht van Qantas kunnen binnenkort gebruik maken van de bekende online streaming diensten zoals Netflix en Spotify. Naast deze diensten wordt ook het Australische tv kanaal Foxtel aangeboden.

De diensten worden vanaf maart ingevoerd op bijna alle binnenlandse vluchten, op dit moment zijn de tests in een afgeronde fase en worden de nieuwe Boeings 737 en de Airbus 330 van Qantas uitgerust met moderne satelliet ontvangers en wifi zenders.  Qantas geeft aan dat de nieuwe ontvangers en zenders 10 x sneller zijn dan de huidige wifi aan boord van haar vliegtuigen waardoor streaming diensten zoals Spotify en Netflix dus mogelijk zijn.

Voor het gebruik van Spotify en Netflix is een abonnement nodig, wie vliegt krijgt van de aanbieders 3 dagen gratis. Natuurlijk hopen de aanbieders dat je na de vlucht je abonnement verlengd. Heb je al een abonnement op de diensten dan kun je eenvoudig met je eigen inlog-gegevens inloggen op de site van de diensten.

 

Voorlopig is de dienst alleen beschikbaar op de binnenlandse vluchten, deze kunnen in Australië ook nog erg lang zijn een vlucht van Perth naar Sydney neemt ongeveer vier uur in beslag.

Plaats een reactie