Het Terracottaleger in Luik

Het beroemde Terracottaleger uit China is sinds december voor een deel te zien in Luik. De expositie L’armée Terracotta – l’héritage de l’empereur chinois éternel of Het Terracottaleger – de erfenis van de eeuwige Chinese keizer is te vinden in de tentoonstellingsruimte van het station Guillemins te Luik.

Het Terracottaleger is één van de grootste en belangrijkste archeologische vondsten van de twintigste eeuw. Op 29 maart 1974 ontdekten een aantal boeren bij het graven van een put een terracottasoldaat en nog vele duizenden zouden volgen. Tot nu toe zijn er ongeveer 8.000 terracottasoldaten, paarden en karren opgegraven en dit is slechts een deel van de soldaten die nu nog in de grond zouden moeten zitten. Al deze soldaten, paarden en strijdwagen maken deel uit van het graf van Qin Shi Huang, de eeuwige keizer. Bijzonder is dat alle soldaten een ander uiterlijk hebben, op het eerste gezicht lijken geen twee soldaten precies hetzelfde uiterlijk te hebben.

Een deel van de soldaten, 120 om precies te zijn, zijn nu te zien in het station Luik. Het is een ruim opgezette tentoonstelling waarbij je veel over het leger en de Chinese geschiedenis te weten komt. Naast de grote beelden is er ook een kleiner terracotta leger te zien in Luik. Dit mini-leger maakt ook onderdeel uit van het originele terracottaleger uit China. De prachtige beelden, wagens en kleding maken de tentoonstelling in Luik tot een bijzondere expositie die we iedereen kunnen aanraden. Ben je niet in staat om het originele Terracottaleger in China te bezoeken dat is dit het beste alternatief.

Het Terracottaleger van de eeuwige keizer van China is nog tot en met 23 april te vinden in het station van Luik. De tentoonstelling is dagelijks geopende van 10:00 tot 18:00

Voor meer informatie neem een kijkje op de officiële website van het museum

1 gedachte over “Het Terracottaleger in Luik”

Plaats een reactie