Hoe plan je een rondreis door Australië?

Een vakantie naar Australië is natuurlijk niet iets wat je ieder jaar even doet. Aan zo’n vakantie aan de andere kant van de wereld gaat natuurlijk wel wat voorbereiding aan vooraf.  Zelf heb ik jaren in Australië gewoond en omdat ik voornamelijk heb gewerkt in de toeristische sector krijg je in dit handige artikel veel tips om de meest gemaakte fouten te voorkomen tijdens een rondreis Australië.

  • Plan je vakantie naar Australië ruim op tijd, je moet namelijk veel zaken van tevoren regelen zoals je vliegtickets naar Australië en je visum. Dankzij het internet Kun je de Australië vliegtickets vergelijken via diverse handige websites. Zo kun je snel en makkelijk al veel geld besparen. Staar je tijdens het boeken niet blind op de prijs, de reistijd is ook belangrijk net als de stop-overs.
  • Rondreis Australie vergelijkenAustralië is een groot land, vergelijk het met de Europa in zijn geheel. De reisafstanden tussen de steden zijn dus enorm. Neem als voorbeeld de reis tussen Sydney en Melbourne, de reisafstand is al meer dan 1.000 kilometer en in Australië liggen snelwegen alleen rond de grote steden. Daarbuiten zijn het gewoon normale wegen.  Reken dus 12 uur voor de reis tussen de twee metropolen. De reistijden worden vaak onderschat. Hou er ook rekening mee dat je ’s avonds en ’s nachts niet mag rijden met de meeste huurauto’s in verband met de overstekende kangoeroes en ander wildlife.
  • Boek een rondreis door Australië, je krijgt dan een vaste reisroute of een eigen buschauffeur, dat is makkelijk want dan kun je optimaal genieten van je vakantie. De chauffeur is vaak ook je reisgids en deze mensen zijn echte experts. Zij kennen alle ins en outs van Australië en weten de mooiste plekjes te vinden.  Vaak zijn de overnachtingen op unieke plekken waar massatoerisme een no-go is.
  • Neem de tijd en prop niet veel in je reis. Je hebt maar een paar weken, beperk je reis dan tot een bepaald gebied van Australië.  Je kunt pas echt genieten als je ook iets beleefd.  Met een rondreis door Australië blijven de reisafstanden op een dag redelijk, en krijg je genoeg te zien en wordt er vaak gestopt.
  • Prive rondreizen zijn een trend in Australië. Alles wordt voor je geregeld van binnenlandse vluchten en een one-way huurauto tot je accommodatie en transfers aan toe. Dankzij de jarenlange ervaring van de reisorganisatie is je rondreis zeer efficiënt. Je verspilt zo min mogelijk tijd aan het reizen tussen de steden en bezienswaardigheden.
  • Klimaat, het laatste punt maar zeker niet onbelangrijk. Het klimaat in Australië is bijzonder. Noord Australië rondom Darwin en het prachtige Kakadu National park is tijdens de Nederlandse zomermaanden perfect om te bezoeken. De temperatuur is aangenaam, de luchtvochtigheid is oké, het is er gewoon lekker. Kom je een paar maanden later tussen December en maart in dit gebied dan heb je te maken met hevige tropische regenbuien, een extreem hoge luchtvochtigheid en dito temperaturen. Verre van aangenaam dus om er dan te zijn.  Hetzelfde geldt voor de populaire oostkust van Australië tussen Cairns en Brisbane.

Met deze tips is een rondreis door Australië nog makkelijker te plannen en dankzij de goede begeleiding van de reisorganisaties wordt iedere reis naar Australië er eentje om nooit te vergeten.

1 gedachte over “Hoe plan je een rondreis door Australië?”

  1. Ik zou heel graag nog een keer naar Australië willen.. Lijkt me zo gaaf! Staat zeker op m’n bucketlist.

Plaats een reactie