Verassende lastminute top 10

Nu het vakantieseizoen toch wel aan het einde raakt, en 90% van Nederland alweer achter zijn bureau zit (al surfend voor nieuwe vakantie ideetjes) kwam ik afgelopen week deze opvallende top 10 tegen.  Ondanks alle onregelmatigheden in de wereld en vooral rondom het middellandse Zee gebied is het opvallend om te zien dat de landen zoals Egypte en Turkije de verliezen welke werden verwacht aardig goed gemaakt hebben.

Dit is de top 10 vakantie bestemmingen 2016 volgens één van de grootste Duitse reis- en vakantie aanbieders:

 1. Mallorca – Spanje
 2. Antalya – Turkije
 3. Kreta – Griekenland
 4. Gran Canaria – Spanje
 5. Rhodos – Griekenland
 6. Fuerteventura – Spanje
 7. Hurghada – Egypte
 8. Tenerife – Spanje
 9. Varna – Bulgarije
 10. Kos – Griekenland

Opvallend is dat Spanje dit jaar enorm heeft kunnen profiteren van de onrust rondom de middellandse zee, Griekenland scoort nog steeds goed.  Waaronder het eiland Kos wat toch ernstige problemen had met de toestroom asielzoekers gedurende de laatste maanden.

disclaimer: Dit overzicht werd gepubliceerd door de Duitse reisbureau organisatie FTI, en betreft voornamelijk  de Duitse vakantiegangers. maar ik ben wel deels van mening dat dit ook een goede afspiegeling is van de de Nederlandse doelgroep.

 

2 gedachten over “Verassende lastminute top 10”

 1. Logisch dat Turkije nog steeds in de top 10 staat. Om toch nog toeristen te krijgen worden de vluchten van en naar de toeristengebieden door de turkse overheid zwaar gesponsord. Ik hoorde zelfs bedragen tegen de € 100,- per passagier. Daarmee kun je de al lage prijs voor een vakantie naar turkije nog verder drukken.

Plaats een reactie